VRATIO SE / Bivši Vatreni opet je senzacionalan. Zabio je prekrasnu golčinu, a ugledna Gazzetta je zapanjena: 'Pogodak vrhunske klase'

Image
Image

Pjaca je u 15. minuti prihvatio loptu na lijevom krilu, ušao u kazneni prostor te sa 15-ak metara pogodio donji lijevi kut

3.12.2021.
12:48
VOYO logo

Hrvatski napadač Marko Pjaca bio je strijelac za Torino u 2-2 (2-1) domaćem remiju protiv Empolija u susretu 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

Pjaca je u 15. minuti prihvatio loptu na lijevom krilu, ušao u kazneni prostor te sa 15-ak metara pogodio donji lijevi kut suparničkog gola za vodstvo svoje momčadi od 2-0. Bio je to treći Pjacin pogodak ove sezone. Prethodno je momčad koju vodi Ivan Jurić u vodstvo doveo Pobega u 10. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan pogodak Pjace pogledajte OVDJE.

No, po Torino su stvari krenule u krivom smjeru u 32. minuti kada je isključen Singo zbog prekršaja u ulozi posljednjeg igrača obrane na Di Francescu. Samo dvije minute potom Romagnoli je glavom nakon kornera smanjio na 2-1, a to je natjeralo Jurića na reakciju pa je u 35. minuti s terena povukao Pjacu kako bi ojačao obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta se taktika nije pokazala učinkovitom jer je pritisak Empolija u drugom poluvremenu donio poravnanje, ponovno udarcem glavom, a strijelac je bio La Mantia u 72. minuti.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Talijani oduševljeni Hrvatima

A iako je Torino kiksao, talijanski mediji i trener Ivan Jurić bili su oduševljeni Pjacom i njegovom izvedbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljut sam jer smo u prvih pola sata igrali spektakularno, a onda smo napravili tu pogrešku i sve se promijenilo. Ipak, moram pohvaliti svoje igrače, posebno Marka Pjacu. On je imao puno problema u svojoj karijeri i danas mu se vratilo kada je postigao spektakularan gol", kazao je Jurić nakon utakmice.

Pjacin gol oduševio je i talijanske medije, a Gazzetta dello Sport je ga je posebno pohvalila. "Bio je to gol vrhunske klase za koji je potrebna velika vještina. Pjaca je njime zapečatio eksplozivan ulazak u utakmicu", piše Gazzetta i usput pohvaljuje Jurića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvih pola sata vidjeli smo nogomet Ivana Jurića u najboljem izdanju. Prije svega po stalno ofenzivnom pristupu. Jurićeva momčad igrala je onako kako njen trener želi, majstorski je čuvala loptu i driblala protivnika, mijenjala ritam igre, namećući ga suparniku. Zapanjeni Empoli od goropadnog Jurićevog Torina nije mogao izaći sa svoje polovice", piše Gazzetta i onda ipak spočitava Juriću jedan detalj.

"Prvih pola sata uživao je gledajući plodove svog rada, veliki Torino u punoj snazi. Međutim, onda nije prilagodio igru novonastaloj situaciji, kao što je to napravio Empolijev trener Andreazzoli. Za razliku od njega, Jurić nije uveo svježe snage i to mu se nije isplatilo", napisali su Talijani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo