VELIKI INTERVJU / Marko Livaja otkrio što je najveći problem Hajduka posljednje dvije godine

Image

Livaja se dotaknuo raznih tema i dao intervjuu uoči sezone

15.1.2023.
16:44
VOYO logo

Marko Livaja uoči nastavka HNL-a dao je veliki intervju za Hajdukovu digitalnu platformu. Livaja se dotaknuo raznih tema i komentirao Svjetsko prvenstvo, novog trenera ali i razne teme.

'Imao sam malu gripu, prošlo je hvala Bogu sve u redu. Pripreme, teško je, ali moramo patiti da bi bili što bolji u drugom dijelu sezone', rekao je Livaja a zatim se osvrnuo na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imao sam dva-tri dana slobodno nakon Mundijala. U ta dva-tri dana uvijek se nešto razbolim, bolje da nemam slobodnih dana. Za mene je Svjetsko prvenstvo bilo lijepo iskustvo', konstatirao je pa nastavio.

Image
OVO NISMO OČEKIVALI /

Marko Livaja okružen navijačima na tribini, a oni su ovacijama dočekali trenera Zvezde

Image
OVO NISMO OČEKIVALI /

Marko Livaja okružen navijačima na tribini, a oni su ovacijama dočekali trenera Zvezde

Kako danas gledate na gol protiv Kanade?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvao sam Juranovića da mi doda loptu u prostor. Na kraju je izgubio loptu, ne znan ni sam kako je prošao. Refleksno sam primio i šutirao. U tom trenutku ne razmišljaš o tome da je to Svjetsko prvenstvo, da si dao gol, što svi sanjamo kad krenemo igrati balun. Dođeš sebi nakon 15 dana. Dao sam gol na Svjetskom prvenstvu, puno veći igrači od mene nisu zaigrali na njemu i dali pogodak.

Kako ste doživjeli novog trenera Ivana Leku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika disciplina, želi igrati napadački. Zasad je sve super, deset dana radimo odlično. Najbitnije je vidjeti napredak, da neće biti stresova kao u prvom dijelu sezone.

Igrat će se i drukčiji sustav, s trojicom u posljednjoj liniji. Koliko vama to odgovara?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da smo u ove dvije godine koliko sam ja tu igrali s trojicom nazad, ali nije bilo vremena da se uigra. Nije se znalo kako tko stoji na terenu. Ovo je dosta bolje. Taj sustav ima i prednosti i mana. Imamo igrače za to, ali vidjet ćemo kako će to izgledati kad krenu službene utakmice.

Koliko je Hajduk bolji nakon što su se oporavili Grgić, Fossati i Kalik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo godinu i pol dana stalno u problemima s ozljedama. Uvijek je netko bio ozlijeđen na mjesec ili mjesec i po dana. Nismo imali standardnih 11. Prvi put da nema ozljeda. To je jako bitan faktor. Mijenjati jednog ili dvojicu igrača svakog tjedna nije dobro.

Je li Marko Livaja nervozan?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam nervozan. Volim pobjeđivati. Ne volim da glupo gubimo bodove kao i u prvom dijelu ove sezone. Sve su to bitni faktori koji te na kraju miču od cilja, a svi znamo koji je naš. Prejednostavno smo ispustili neke bodove. Bilo je tu možda i nekih sudačkih grešaka, ali ne treba ulaziti u to. Iskusna smo momčad, treba bolje zatvarati utakmice.

Kako komentirate broj članova u 2023. i koliko vam to znači?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda momcima koji su igrali vani i došli ovdje misle da je to 'vau', ali ja znam koliko je ovaj grad lud za Hajdukom. Meni je to sve normalno i ne bi me čudilo da za tri mjeseca bude 100.000 članova.

Drugi dio sezone otvarate utakmicom protiv Šibenika na Poljudu…Na Šubićevcu smo remizirali, ali nismo odigrali lošu utakmicu. Imali smo dosta prilika za riješiti pitanje pobjednika. Na kraju smo izgubili bodove. Ne trebamo se opterećivati sa Šibenikom, moramo igrati svoju igru i slijediti trenerove naputke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujete li da Hajduk i dalje može osvojiti duplu krunu?

Vjerujemo. Svi klubovi na svijetu imaju crne periode, pitanje je hoćeš li ih iskoristiti. Dinamo je odigrao vrhunsku polusezonu. Nadam se da neće cijelu sezonu biti na tom nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ste doživjeli mlade igrače?

Mi dok smo ulazili u prvu ekipu smo bili fizički jači. Momci treniraju s nama već godinu i pol dana. Imaju kvalitetu i s razlogom su ovdje. Svake godine Hajduk izbacuje dobre mlade igrače, ne trebamo se brinuti za budućnost - zaključio je Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo