'Totalna rasprodaja koju je nemoguće spriječiti'

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Stanić je u svojoj posljednjoj kolumni za Igralište.hr upozorio na opasnost i mogući egzodus mladih hrvatskih talenata.

7.7.2013.
14:53
VOYO logo

"Ulaskom u Europsku uniju ubrzat će se prodaja i odlazak naših mladih talenata. Neće više biti toliko birokratskih prepreka za odlazak naših mladih igrača u klubove diljem Europe. Uspjesi naših mladih reprezentacija su dodatno pojačali ionako veliki interes lovaca na mlade nade. Požurit će skauti, menadžeri i uprave bogatijih europskih klubova na police hrvatskih travnjaka izabrati sve što valja i sve što bi moglo biti dobra kupovina. Uvezimo hrvatsku mladost, jer tamo je talent zagarantiran, a cijena pristupačna. Pripreme su već odavno počele i nema sumnje da nas očekuje egzodus naših talentiranih momaka. Totalna rasprodaja koju je nemoguće spriječiti.

Što se tiče profitiranja, dileme nema. Zaraditi bi mogli klubovi, skauti, agencije, menadžeri… Lako je pogoditi tko gubi i tko izvlači deblji kraj - naši klubovi i naša hrvatska nogometna liga. Od trenutka našeg ravnopravnog članstva u Europskoj uniji već ionako siromašni klubovi bi mogli lako ostati bez ovaca, a i novaca. Teško da mogu naći nekakav način zaštite u ovoj nemilosrdnoj tržišnoj utakmici", napisao je Stanić i upozorio roditelje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vaša su djeca u pitanju i vaša je odgovornost kao roditelja da ih zaštitite. Vi najbolje znate koliko su vam djeca psihički stabilna i sposobna izdržati teške izazove. Odluka je previše teška i previše individualna da bi nekakav menadžer, skaut ili klub znao bolje od vas šta je najbolje za vaše dijete. Ja vam samo želim poručiti da budete oprezni, jer ako vaše dijete ne bude uspjelo kao nogometaš, nije neka tragedija. Ali ako izgubite i nogometaša i dijete, onda je to više nego zabrinjavajuće", smatra Stanić, čiju cijelu kolumnu možete pročitati na Igralište.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo