Zvijezda Vatrenih predvodi 'revoluciju'

Najeminentniji njemački sportski list, Kicker, proglasio je Marija Mandžukića najboljim igračem nedjeljne utakmice na Allianz Areni kojom je Bayern došao do prvog trofeja u sezoni.

14.8.2012.
8:01
VOYO logo

U borbi za njemački Superkup Bavarci su pred svojom publikom slavili 2-1 pobjedu nad Borussijom iz Dortmunda, a hrvatski je nogometaš bio njezin ključan faktor: u šestoj je minuti majstorski realizirao dodavanje Francka Riberyja za 1-0 vodstvo, da bi pet minuta kasnije lijepo u matnu poziciju izbacioArjena Robbena. Nakon što je Nizozemac u dvoboju jedan-na-jedan s Romanom Weidenfellerom poslao loptu u vratnicu, Thomas Müller je odbijanac zakucao pod gredu.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xsrynr "Hrvatski je reprezentativac u svom natjecateljskom debiju pokazao da je dostojna zamjena ozlijeđenom Mariju Gomezu. Ako ne i više od toga...", sugeriraju Kickerovi reporteri mogućnost da 26-godišnji napadač čak istisne njemačkog reprezentativca iz idealne momčadi. Dodaje se da u prilog Mandžukiću ide još jedan važan detalj u igri na kojem inzistira trener Jupp Heynckes: "Tražim od igrača da, čim izgube loptu, suparnika izvrgnu pritisku i vrate loptu u posjed. Mi u našim redovima imamo puno ofenzivaca koji nisu navikli igrati na taj način", rekao je Heynckes, a u Kickeru zaključili da Mandžukić definitivno nije jedan od prozvanih već, dapače, napadač koji bi svojim defenzivnim sposobnostima mogao predvoditi Heynckesovu revoluciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo