STRUČNI KOMENTAR / Marijo Tot: 'Ne mogu se načuditi na što je Dinamo spao. Neki igrači izgledaju kao da su pali s Marsa'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Situacija u Dinamu nije dobra. Poznati trener prokomentirao je rezultatsku i igračku krizu 'zagrebačkih plavih'

28.10.2023.
13:02
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Kriza Dinama produbljena je porazom od Viktorije Plzen 1-0 na Maksimiru. Zagrebački plavi su izgubili četiri od posljednjih pet utakmica, što se nije dogodilo još tamo od 2015. godine kada je trener bio Zoran Mamić. Trener prve momčadi Sergej Jakirović i njegov stručni stožer imaju razloga za brigu… Jakirović je preživio otkaz, jednoglasno su svi stali uz njega.

Image

Svi su svjesni kako situacija nije dobra

U Maksimiru tijekom petka nije bilo nikakvih dramatičnih poteza, svi su u klubu svjesni kako situacija nije dobra, ali trener i dalje uživa veliko povjerenje svih klupskih struktura. Naravno, njegov daljnji život na klupi Dinama ovisit će isključivo o sljedećim rezultatima. Dinamo se treba probuditi, pod hitno, jer će potonuti u dubine iz kojih neće znati izroniti na površinu, pronaći put prema van…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo Dinamo nije imao tako negativni niz

Bilo je, doduše, trenera koji su gubili tri utakmice u pet susreta, ali četiri poraza u pet utakmica nije imao nitko još od Mamića mlađeg.

FNC 13 event 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo u prijenosu UŽIVO. Prijenos eventa počinje u 20.00.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je uzrok tako lošoj igri prvaka Hrvatske, ima li spasa Dinamu, koje stvari u momčadi nisu dobre, odnosno gdje se tako grubo pogriješilo da modri brod tone sve dublje i dublje? Na ta i ostala pitanja dao je portalu Net.hr odgovor poznati hrvatski nogometni trener Marijo Tot.

Bezidejni i spori Dinamo

"Gledam ovo i ne mogu se načuditi na što je Dinamo spao, iskreno… Ovako loše igrati iz utakmice u utakmicu, bezidejno, bez dobrog govora tijela, bez energije, bez brzine… Ma, ne znam što bi rekao. Dugo ovako Dinamo nije izgledao, godinama", kazao je u uvodu Marijo Tot i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Što nedostaje Dinamu? Rekao sam ovo prije i to je činjenica, kao što je činjenica da su se momci trudili, ali definitivno je očito da ovoj momčadi Dinama nedostaje kvalitete. Konferencijska liga je treći jakosni rang europskog natjecanja, znači treća, nije ni Liga prvaka, nije ni Europska liga. I opet mučenje, opet sporost, opet puno igre u širinu, opet jedna apatija, jedan dojam da sto godina neće pasti pogodak, da može pasti samo slučajno. "

Što treba Dinamo popraviti u igri?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Viktorije Plzen, Dinamo je mogao i dobiti da je nešto ušlo od one dvije stative, međutim i s tom pobjedom opet bi rekao isto - ovo nije ono što navijači traže. Nažalost, morat će se pod hitno popraviti obrana. Nekako izgleda ranjiva momčad. Evo, posljednjih deset minuta protiv Viktorije, dobro išli su po izjednačenje, ali to je tako otvoreno, dojam je da jednostavno nešto obrani nedostaje".

'Dinamu nedostaje kvalitete'

Može li se na polusezoni popraviti kako stvari s pojačanjima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je, bez obzira tko se ljutio ili ne, ali Dinamu nedostaje kvalitete za nešto više, definitivno. Sad tu postoji jedan problem. Dakle, doći će polusezona, do nje, u stvari, treba doći s dosta susreta još. Na polusezoni svi će zagovarati neke promjene, nekakvo pojačanje momčadi, ali pitanje je što se može učiniti u polusezoni, ima li dobrih igrača koji su slobodni usred sezone. To je veliko pitanje. Nadalje, dosta je igrača dovedeno, neki su ozlijeđeni stigli, neki ne igraju, neki, pak, izgledaju kao da su pali s Marsa, a ne da trebaju igrati za Dinamo."

Image
U DINAMU PRELOMILI /

Jakirović i nakon novog debakla siguran na klupi Modrih, spremaju se velike promjene na Maksimiru

Dario Šimić bio je zadužen za dovođenje igrača…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgleda da je potpuno promašeno u dovođenju igrača, odnosno da je priprema ove sezone bila loša. Ne mogu i ne želim reći da svu krivnju ovog svijeta treba svaliti treneru na leđa. Dapače, u ovoj situaciji potrebna je nužno jedna trezvenost, mirnoća, jer u trenucima kad ništa ne ide najgora je stvar raditi dodatne pretumbacije. Iako, mnogi će to zagovarati. Ali, ja vas sad otvoreno pitam - što će se s Dinamom dogoditi da sutra dođe novi trener, s novim idejama, usred sezone s nekim novim zamislima, gdje će igrači opet gledati kako da sve nove zamisli i zadaće ispune. Znači, sve ispočetka… "

Image

Marijo Tot, Dinamo, Lokomotiva Marijo Tot

'Ova sezona je takva kakva je, očito vrlo teška'

Imaju li se navijači Dinama čemu nadati ili su samo brige na vidiku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova sezona će biti takva kakva je. Očito vrlo loša, teška… Jedna od najgorih Dinamovih sezona. No, ništa još nije izgubljeno. U Konferencijskoj ligi Dinamo ima još šanse za proći dalje. Tri su još utakmice do kraja jesenskog dijela. Možda će neki igrači proigrati, možda će se neki igrači vratiti… Jednostavno, potrebno je ovu sezonu na kakav-takav način odraditi i privesti kraju. Normalno da se o Dinama očekuje borba za prvaka u HNL-u, ali ove sezone bit će teže nego ikad2, priča Marijo Tot i nastavlja:

"Ništa se puno s promjenama neće moći napraviti. Ovdje je očito napravljen u startu veliki promašaj. Kažem, sad dovesti nove igrače, a što s ovima koji su došli? Njih je došlo šest - sedam. Što će oni, gdje će oni? Igrači imaju ugovore, a nagomilavati igrače nije dobro… Opet, a tko su ti novi igrači, kakvi su oni kvalitetom u polusezoni kad svi malo ozbiljniji igrači igraju po svojim klubovima", ističe Tot i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'I Hajduk igra loše, Rijeka igra dobro'

"Jedna teška, razočaravajuća sezona u kojoj Plavi ne izgledaju dobro. Očito je na to veliki utjecaj imao odlazak nekih bitnih igrača. Nećemo se ponavljati, ovi igrači koji su otišli su bili bitni, nosioci igre… Protiv Viktorije nije bilo još ni Petkovića. Došao je novi trener s novim idejama, turbulencije u upravljačkim strukturama kluba, sve to je utjecalo na izvedbe i trenutni rezultat nogometaša zagrebačkog Dinama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako izgleda trenutni odnos snaga u HNL-u na relaciji Dinamo - Hajduk? Mi smo, pak, dojma da Rijeka trenutno igra najbolje…

"Što se tiče odnosa snaga i trenutne igračke moći, Rijeka igra dobro, Hajduk i Dinamo ne. Ove sezone će, izgleda, HNK Rijeka se isto priključiti se borbi za titulu. Mislim da će ovo biti jedna od najnezvjesnijih sezona u HNL-u. Bit će zanimljiva za gledati za širu publiku, ali navijačima Dinama će biti vrlo turbulentno i napeto gledati sve ovo. Ako Dinamo uspije uzeti naslov prvaka, bit će to onda za njih jedna pristojna sezona koja je iz lošeg perioda postala korektna. Ali, bojim se da će biti puno teških trenutaka. Bojim se da će ova sezona za Dinamo biti jedna od najtežih i najrazočaravajućih ikad, ako ne ne proigraju i ne osvoje titulu. Trenutna situacija frustrira svakog navijača Dinama", zaključio je Marijo Tot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo