VIJEĆE MUDRACA / Marca objavila veliku vijest: Slavni Zvonimir Boban bit će šef Mourinhu, Ancelottiju, Zidaneu, Figu, Lahmu, Maldiniju, Mijatoviću...

Image
Foto: Profimedia

Odbor će se sastojati od bivših elitnih igrača i trenera i funkcionirat će kao otvoreni forum u koji se može ući prema objektivnim kriterijima izvrsnosti

7.4.2023.
9:36
Profimedia
VOYO logo

Krovna organizacija europskog nogometa UEFA 4. ožujka je u Lisabonu potvrdila stvaranje novog nogometnog tijela. Više stranih novinarskih izvora, poput poznate španjolske Marce i talijanske La Gazzetta Dello Sport, nazivaju ga Vijećem mudraca ili čak nogometnim parlamentom koji će skrbiti o nogometnoj igri kao takvoj. Riječ je o savjetodavnom tijelu i radnoj skupini koji će se sastajati najmanje jednom godišnje, a osnovna zadaća će mu biti davanje "institucionalnog, ali neovisnog mišljenja" o svim stvarima vezanim za igru i propise koji se na nju odnose.

Image
VRUĆA TEMA /

Zvonimir Boban ne dolazi u Dinamo: Teški dani spremaju se za Davora Šukera

Image
VRUĆA TEMA /

Zvonimir Boban ne dolazi u Dinamo: Teški dani spremaju se za Davora Šukera

Tijelom će predsjedati naš slavni kapetan Vatrenih, veliki as Zvonimir Boban (uz asistenciju Roberta Rossettija), a šef UEFA-e, Slovenac Aleksander Čeferin, već je govorio o njegovoj ulozi, posebno u kontekstu razmatranja pravila o igranju rukom. Ono što je bitno za naglasiti kako će se odbor sastojati od bivših elitnih igrača i trenera i funkcionirat će kao otvoreni forum u koji se može ući prema objektivnim kriterijima izvrsnosti - broju osvojenih značajnih trofeja, bivšim igračima s barem sto reprezentativnih nastupa, ali i manje mjerljivim kriterijima poput međunarodnog ugleda i neokaljanosti u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca je objavila i popis onih nogometnih imena čiji je angažman dosad potvrđen. To su portugalski trenerski mag José Mourinho, legendarni Carlo Ancelotti, a tu su još velikani Zinedine Zidane, Paolo Maldini, Luis Figo, Javier Zanetti, Fabio Capello, Philipp Lahm, Ronald Koeman, Gareth Southgate, Rio Ferdinand, Michael Laudrup, Rafa Benítez, Roberto Martinez, Predrag Mijatović, Jurgen Klinsmann, Rudi Voller, Petr Čech, Juan Mata i Robbie Keane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo