MARADONA PODRŽAVA VAR TE JE UVJEREN: / 'Ni video tehnologija ne bi poništila moju Božju ruku'

Image
Foto: Screenshot

"Smatram da je tehnologija u nogometu neophodna. Nogomet ne može biti bez veza s tehnologijom jer je ona svuda", rekao je Maradona

27.3.2018.
12:36
Screenshot
VOYO logo

VAR će se ovog ljeta koristiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te bi trebao olakšati posao sucima na koje će se vjerojatno cijelo vrijeme vršiti velik pritisak. O uvođenju videotehnologije progovorio je i Diego Maradona koji je poznat po svom golu rukom kojeg je 1986. godine zabio Engleskoj.

Skočio je i rukom proslijedio loptu u mrežu iza Petera Shiltona, a glavni sudac Tunižanin Ali Bin Nasser nije ništa vidio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da je VAR nešto zaista dobro'

"Čekao sam suigrače da dođu proslaviti, ali nitko nije dolazio. Derao sam im se: 'Dođite me zagrliti jer će inače sudac poništiti gol!", otkrio je nekoliko godina kasnije.

Argentina je tim golom prošla u polufinale da bi na koncu i osvojila Prvenstvo, a o Božjoj ruci se i dalje priča. Da je sudac tada mogao koristiti ovu tehnologiju tko zna kako bi to prvenstvo završilo... No sam Maradona smatra da gol ne bi bio poništen:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa se ne bi dogodilo. Ja bih 'odigrao' i protiv VAR-a. Smatram da je tehnologija u nogometu neophodna. Nogomet ne može biti bez veza s tehnologijom jer je ona svuda. Mislim da je VAR nešto zaista dobro, jer reflektira ono što se događa na terenu. Ne radi se samo o tome je li bio gol ili offside", dodao je Maradona svoj stav podrške sistemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo