'Dečko je vrlo usamljen! U sebi osjećam razočarenje, bijes, gnjev...'

Argentinska nogometna legenda Diego Armando Maradona ponovno je kritizirao reprezentaciju izbornika Alejandra Sabelle, iako je ista u prilici izboriti polufinale Svjetskog prvenstva.

4.7.2014.
8:08
VOYO logo

Argentina je, podsjetimo, tek u produžetku pogotkom Angela Di Marije izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu minimalnom 1:0 pobjedom nad Švicarskom. I prije tog dvoboja Argentinci nisu bili uvjerljivi, no ipak su, na krilima Lionela Messija, prošli skupinu s maksimalnim učinkom i ušli u četvrtfinale.

"Kao da još nismo ni započeli s ozbiljnom igrom na SP. Igrači moraju shvatiti da se ne svodi sve na genijalnost Lionela Messija. Može on postići nevjerojatan pogodak, ali cijela momčad mora zaigrati bolje. Ukoliko dođe do ispadanja od Belgije, ne smijemo svu krivnju svaliti na Messija", rekao je Maradona pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

"Igrači moraju igrati jedan za drugoga. U utakmici protiv Švicarske to nije bio slučaj. Švicarci možda prave sjajne satove, ali imaju jako malo dobrih nogometaša", rekao je pomalo podcjenjivački Maradona, pa zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dečko (Messi) je vrlo usamljen. Momčad nema dobar ritam kretanja, pogotovo se to odnosi na napadače. U sebi osjećam razočarenje, bijes, gnjev... jer znam da Argentina može igrati bolje, daleko bolje. No to izbornik mora izvući iz igrača. Ukoliko se ne popravimo u igri protiv Belgije, bit ćemo u problemima!".

Utakmica Argentine i Belgije na rasporedu je u subotu s početkom u 18 sati po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik belgijske nogometne reprezentacije Marc Wilmots naglasio je da će samo kolektivnim radom uspjeti zaustaviti Lionela Messija i Argentinu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu. Belgiju u subotu očekuje dvoboj četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Argentine, koju doslovno svojim igrama "šlepa" najbolji igrač današnjice Lionel Messi. Argentina je papirnati favorit u tom susretu, a to priznaje i belgijski izbornik.

"Nemamo nikakav pritisak, ali pred nama je veliki cilj. Četvrtfinale je sjajan rezultat, ali kada smo već došli do ovdje želimo napraviti maksimum i otići korak dalje", rekao je Wilmots, koji nema namjeru posebno paziti na Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv individualnog igrača najbolji je lijek kolektivna igra. Messi je nevjerojatan igrač koji će nam zadavati velike probleme ako će igrati dobro. S obzirom da moram birati način na koji ću pokušati zaustaviti najveću pojedinačnu prijetnju, uvijek ću izabrati kolektiv ispred individualnog markiranja", rekao je Wilmots.

Prema svim kladionicama Argentina slovi za osjetnog favorita, no prema mišljenju mnogih situacija bi, zbog svega dosada prikazanog na Svjetskog prvenstvu, trebala biti obrnuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo