MANDŽUKIĆU ZBOG PODLOG POKUŠAJA PREVARE PROPALO SVE: / 'Bio je ogorčen i odmah prekinuo pregovore'

Image
Foto: Profimedia

'Mandžukić je bio izuzetno ogorčen pokušajem uprave Lokomotiva da ga prevari'

30.9.2020.
8:49
Profimedia
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić neće postati novi igrač moskovskog Lokomotiva i pregovori su prekinuti na relaciji klub - igrač, prenose ruski mediji.

Image
MANDŽUKIĆA MILIMETRI DIJELE OD POTPISA ZA NOVI KLUB: /

Europski velikan daje mu čak tri milijuna eura po sezoni, ali još ostaje jedno pitanje

Image
MANDŽUKIĆA MILIMETRI DIJELE OD POTPISA ZA NOVI KLUB: /

Europski velikan daje mu čak tri milijuna eura po sezoni, ali još ostaje jedno pitanje

Posao propao zbog 'posebnog' financijskog detalja

Iako je sve vodilo ka realizaciji transfera, posao je propao zbog financijskog detalja. Naime, ruski klubovi gotovo svim igračima žele u ugovor staviti valutnu klauzulu jer rubalj često devalvira i prijeti im opasnost da bi ugovorena svota u eurima za koji mjesec, pogotovo za godinu dana, iznosila daleko veću cifru u rubljima nego na dan potpisa, te bi tako igraču počeli plaćati, davati veću plaću od dogovorene. Primjerice, danas je tečaj rublja 92.8 za jedan euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa stoga žele manevrom u obliku prevare zaštiti sebe i svoje financijske interese, te podvaljuju igračima tu posebnu klauzulu, koja u ovom slučaju nije prošla.

Mandžo je, tako, dogovorio plaću od 2,4 milijuna eura, međutim prije nego što je potpisao ugovor njegovi su odvjetnici otkrili takvu "posebnu" klauzulu u ugovoru po kojoj se navodi da će se Mandžukićeva plaća računati u rubljima po fiksnom tečaju od 75 rublja za jedan euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobio bi daleko manje novaca

Tako bi bivši hrvatski reprezentativac zapravo dobio daleko manje novaca nego što je mislio da mu pripada i bio je izuzetno ogorčen pokušajem uprave Lokomotiva da ga prevari te je naprasno prekinuo pregovore. Ruski sportski komentator Nobel Arustajman kazao je na jednom sportskom kanalu:

"Mandžukić je pristao doći u Lokomotiv i već je dogovorio s crveno-zelenima plaću od 2,4 milijuna eura godišnje. Međutim u fazi pred sam potpis ugovora sportašev odvjetnik otkrio je klauzulu u kojoj se navodi da će se plaća njegova klijenta izračunavati u rublju po fiksnom tečaju 75 rubalja za jedan euro. Mandžukić je bio izuzetno ogorčen pokušajem uprave Lokomotiva da ga prevari i prekinuo pregovore. No, kako je on slobodan igrač koji može potpisati kad god želi i za koga želi, bolje je pričekati konačan rasplet nego zaključiti priču", prenose njegove riječi Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo