MANCINI JE PRISTAO PREUZETI ITALIJU: / Prvi potezi su mu umirovljenje legende i povratak problematičnog napadača

Image
Foto: AFP

Gazzetta dello Sport tvrdi da će potpisati ugovor u nedjelju

8.5.2018.
12:50
AFP
VOYO logo

Roberto Mancini, trener Zenita iz Sankt Peterburga, pristao je voditi talijansku reprezentaciju koja ne sudjeluje na skorom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, piše u utorak Gazzetta dello Sport.

Kako navodi taj list, 53-godišnji Mancini je pristao i potpisat će u nedjelju, kada se igra zadnje kolo ruskog prvenstva, dvogodišnji ugovor s fiksnom godišnjom plaćom od dva milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višestruki prvak

Kolo prije kraja, Zenit je peti u ruskom prvenstvu sa deset bodova zaostatka od Lokomotiva iz Moskve koji je već osigurao naslov.

Mancini, bivši talijanski reprezentativac, došao je u ruski klub prošle godine i potpisao je ugovor na tri godine s godišnjom plaćom od 4,5 milijuna eura. Zenit, piše Gazzetta dello Sport, ne želi odlazak Talijana, a Talijanski nogometni savez (FIGC) nema namjeru plaćati odštetu. FIGC je izglasao godišnji proračun od pet milijuna eura za budućeg izbornika i njegov stožer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom 17 godina koliko radi kao trener, Mancini je 2012. odveo Manchester City do njegovog prvog naslova engleskog prvaka u 44 godina. Također je tri puta bio prvak Italije s Interom i osvojio je nekoliko talijanskih kupova s Interom, Fiorentinom i Laziom.

Ideja

Gazzetta dello Sport dodaje i da Mancini želi u reprezentaciju vratiti Maria Balotellija (Nica), prvi put od SP 2014., i želi nagovoriti legendu talijanskog nogometa Gianluigija Buffona da odigra svoju zadnju utakmicu u dresu Azzurra 4. lipnja u Torinu protiv Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlo Ancelotti, bivši trener Real Madrida, PSG-a i minhenskog Bayerna, odbio je mjesto izbornika, ali je on preporučio FIGC-u da pozove Mancinija.

Talijanska nogometna reprezentacija je bez izbornika od studenog prošle godine kada je smijenjen Gian Piero Ventura nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP u Rusiji. Privremeno dužnost izbornika obnaša Luigi Di Biagio, trener talijanske mlade reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo