MANCHESTER UNITED USPJEŠAN I S DESETORICOM: / Mourinhove trupe pobjedom potvrdile prolaz

Image
Foto: AFP, PHILIPPE DESMAZES

Nogometaši Manchester Uniteda i Schalkea izborili su plasman u osminu finala Europske lige, dok je turski velikan Fenerbahçe zaključio svoj europski put.

22.2.2017.
20:18
AFP, PHILIPPE DESMAZES
VOYO logo

Manchester United je u uzvratnom susretu šesnaestine finala na gostovanju pobijedio Saint Etienne 1-0, potvrdivši 3-0 pobjedu iz prve utakmice.

Najjači sastav

Pogodak odluke zabio je Henrih Mhitarjan u 17. minuti. United je od 63. minute igrao s igračem manje, nakon što je isključen Eric Bailly, no Francuzi nisu uspjeli iskoristiti igrača više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Manchester United je nastupio praktički u najboljem sastavu predvođen Zlatanom Ibrahimovićem i Paulom Pogbom premda je u prvom susretu slavio s uvjerljivih 3-0. Engleski velikan u šest od posljednjih sedam utakmica u svim natjecanjima nije primio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schalke rutinski

Većih problema nije imao niti Schalke protiv PAOK-a. Nijemci su u Solunu pobijedili 3-0, a na svom travnjaku potvrdili prolaz, odigravši 1-1. Domaćin je poveo u 23. minuti golom Alessandra Schopha, a PAOK je izjednačio dvije minute kasnije autogolom Matije Nastasića. Hrvatski reprezentativac Marin Leovac nije nastupio za grčki sastav.

U jedinom susretu koji je nudio neizvjesnost Fenerbahçe i Krasnodar su odigrali 1-1, a Rusi idu dalje jer su u prvom susretu slavili 1-0. Gosti su poveli nakon kontre u sedmoj minuti golom Fedora Smolova. Isti je igrač u 19. minuti imao 'zicer' našavši se sam ispred Volkana Demirela, no turski vratar je obranio njegov udarac. U 41. minuti Fener je uspio izjednačiti golom Souze i tako produžiti nadu. Međutim, u nastavku susreta više nije bilo golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo