Službeno je / Manchester United smijenio José Mourinha: Na klupi 'Crvenih vragova' proveo dvije i pol godine

Image
Foto: AP Images

Pod Mourinhovim vodstvom United je u ovu sezonu započeo s najslabijim učinkom u posljednjih 30 godina

18.12.2018.
11:14
AP Images
VOYO logo

Službeno je! Manchester United objavio je vijest da je José Mourinho smijenjen nakon njedjeljnog poraza od Liverpolla. 

"Jose Mourinho je napustio klub", stoji u kratkom priopćenju. "Klub želi zahvaliti Joseu za njegov rad tijekom vremena kojeg je proveo u Manchester Unitedu i želi mu sreću u daljnjem radu. Novi privremeni trener će biti imenovan do kraja ove sezone, dok će klub istovremeno raditi na traženju trajnog rješenja za klupu", dodaje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je šesti na ljestvici sa 26 bodova osvojenih u samo 17 utakmica. U zadnjoj prvenstvenoj utakmici igranoj u nedjelju ManU je izgubio od Liverpoola 1-3. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije su britanski mediji pisali kako Portugalca na klupi Uniteda štiti ugovor u kojem je klauzula o odšteti od 26 milijuna eura.

Mourinho je na klupi "Crvenih vragova" proveo dvije i pol godine i s klubom je u tom vremenu osvojio Europsku ligu te u Engleskoj Liga kup i Community shield.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United je trenutno šesti na tablici, a za vodećim Cityjem zaostaje čak 19 bodova. Od Arsenala i mjesta koje ga vodi u Europsku ligu dijeli ga osam bodova. No, njihova igra ne izgleda sjajno. 

Svi su krenuli nagađati o njegovoj smjeni nakon što je Mourinho javno poručio Paulu Pogbi da više nikad neće biti kapetan Manchester Uniteda. Kritizirao je njegov mentalni pristup igri, a nezadovoljstvo je do izražaja došlo i na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod Mourinhovim vodstvom United je u ovu sezonu započeo s najslabijim učinkom u prvih sedam kola u posljednjih 30 godina. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo