VIDEO: / Šteta! Mandžukić propustio spektakl u Manchesteru

Aktualni europski prvak očitao je nogometnu lekciju engleskom viceprvaku Manchester Cityju na Etihadu u sklopu 2. kola skupine D Lige prvaka. Momčad Pepa Guardiole slavila je s 3:1.

2.10.2013.
10:51
VOYO logo

Nije dugo trebalo Bayernu da pokaže zašto je prošle sezone bio najbolja momčad Europe. Igrala se sedma minuta kada je Franck Ribery dobio jednu loptu na 30-ak metara s lijeve strane Bayernova napada, krenuo je prema naprijed, uvidio prostor za udarac s 20 i kojeg metra, te sjajno pogodio u donji desni kut gola Joe Harta.

Iako je Bayern bio daleko bolji, rezultat se nije mijenjao sve do 56. minute kada je Thomas Müller postigao svoj četvrti pogodak u posljednjih pet utakmica u Ligi prvaka. Njemački je reprezentativac iskoristio sjajno dugačko proigravanje Dantea s centra igrališta, koje je dočekao na vrhu šesnaesterca, zaobišao Harta i mirno zabio za 2-0. Treba spomenuti da je katastrofalno pritom reagirao obrambeni igrač Cityja Gaël Clichy, koji je prvo krenuo za Müllerom, a onda odustao misleći da će ga netko drugi preuzeti. Još je bio toliko bezobrazan da je, uvidjevši da će Müller zabiti pogodak, raširio ruke i pitao se zašto nitko nije pokrio Nijemca?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/player?v=ahkIQD2owThJXm8l

Svega četiri minute kasnije posljednji je gol Bayerna postigao Robben, nakon što je City izgubio loptu na centru. Toni Kroos je uzeo loptu, proigrao Arjena Robbena na desnoj strani, koji je izvrtio Matiju Nastasića i udarcem u bliži kut matirao Harta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rutube.ru/video/embed/6584026

City se razbudio tek u završnici utakmice kada je menadžer Manuel Pellegrini u igru uveo Davida Silvu i Jamesa Milnera. Prvospomenuti Silva je u 80. minuti proigrao još jednog igrača koji je ušao s klupe, Negreda, a ovaj zabio za smanjenje i konačan rezultat 1:3. Mario Mandžukić proveo je svih 90 minuta na klupi za pričuvne igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini C pobjede su upisali PSG, koji je očekivano slavio protiv Benfice na Parku Prinčeva s 3:0, i Olympiakos, koji je pomalo neočekivano razbio Anderlecht u gostima identičnim rezultatom.

Parižani su svoj susret riješili u uvodnih 30 minuta dvama pogocima Zlatana Ibrahimovića i jednim mladog 19-godišnjeg stopera Marquinhosa. Šveđanin je načeo goste u 5. minuti nakon sjajnog prizemnog ubacivanja Van der Wiela s desne strane. Marquinhos je povisio na 2-0 u 25. minuti laganim pogotkom iz neposredne blizine, nakon što ga je elegantno poslužio Blaise Matuidi. Konačni rezultat postavio je Ibrahimović udarcem glavom pet minuta kasnije, nakon što je iz kornera ubacio Thiago Motta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiakos je do velika tri boda predvodio Grk Kostas Mitroglou, koji je u 17., 56., i 72. minuti zabijao svoje pogotke i ostvario hat-trick. S večerašnja tri pogotka Mitroglou je u posljednjih sedam utakmica na prosjeku od točno jednog gola po susretu!

Skupina A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar - Manchester United 1:1 Leverkusen - Real Sociedad 2:1

Skupina B

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus - Galatasaray 2:2 Real Madrid - Kopenhagen 4:0

Skupina C

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG - Benfica 3:0 Anderlecht - Olympiacos 0:3

Skupina D

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City - Bayern München 1:3 CSKA - Viktoria Plzen 3:2

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo