PLAVI DIO MANCHESTERA SLAVI / Guardioline trupe slavljem u finalu FA Kupa najavile obračun protiv Intera

Image
Foto: profimedia.hr

Utakmicu je već u 12. sekundi otvorio Ilkay Gundogan prekrasnim pogotkom

3.6.2023.
18:22
profimedia.hr
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja pobjednici su 142. izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, engleskog FA Kupa. U finalu igranom na Wembleyu, svladali su gradskog rivala Manchester United sa 2-1 (1-1).

Image
MIJENJA KLUB /

Nakon sedam godina i 17 trofeja odlučio je napustiti Real Madrid

Image
MIJENJA KLUB /

Nakon sedam godina i 17 trofeja odlučio je napustiti Real Madrid

Gundogan je doveo City u prednost nakon samo 13 sekundi igri i tako je postigao najbrži pogodak u povijesti finala FA Kupa, on je fantastičnim udarcem sa 20-ak metara pogodio sam gornji lijevi kut De Gee koji nije stigao niti reagirati na taj projektil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je poravnao iz kaznenog udarca u 33. minuti kojega je sigurno izveo Fernandes. Prethodno je Grealish neoprezno igrao rukom u svom kaznenom prostoru u duelu s Wan-Bissakom.

U drugom poluvremenu postignut je samo jedan pogodak i to već u 51. minuti, De Bruyne je izveo slobodni udarac s desne strane na rub kaznenog prostora, gdje se nalazio Gundogan koji je s otprilike 18 metara "žabicom" kroz šumu nogu pronašao donji desni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za City je ovo sedmi naslov pobjednika FA Kupa, a kako je ranije osigurao i naslov prvaka Engleske momčad s Etihada je po drugi put u svojoj povijesti osvojila dvostruku krunu u Engleskoj. Prvi joj je put to uspjelo 2019. godine.

United je, pak, ostao na 12 osvojenih naslova u FA Kupu, posljednji je stigao 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo prvi sraz dva manchesterska kluba u finalu FA Kupa.

Kako će za tjedan dana City igrati i finale Lige prvaka protiv milanskog Intera, imat će priliku postati druga engleska momčad s trostrukom krunom - naslovom prvaka, FA Kupom i naslovom europskog prvaka. Dosada je to uspjelo samo Manchester Unitedu 1999. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo