MANCHESTER CITY OBJASNIO ŠTO SE DOGAĐA: / Reakcija je pomalo i neobična - 'Nismo iznenađeni odlukom, ali...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

City se tereti kako je u svojim poslovnim knjigama vodio previsoke prihode od sponzorstava

14.2.2020.
21:02
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Europski nogometni savez (UEFA) kaznio je aktualnog engleskog prvaka Manchester City s dvije godine zabrane nastupa u eurokupovima i financijski sa 30 milijuna eura zbog ozbiljnog kršenja pravila financijskog fair-playa. Iz UEFA-e su objavili kako je provedena istraga ustanovila "ozbiljno kršenje pravila u razdoblju od 2012. do 2016. godine".

Image
ZAŠTO JE MANCHESTER CITY ZAPRAVO IZBAČEN IZ LIGE PRVAKA? /

Drakonska kazna nije slučajna, napravili su ozbiljan prekršaj

Image
ZAŠTO JE MANCHESTER CITY ZAPRAVO IZBAČEN IZ LIGE PRVAKA? /

Drakonska kazna nije slučajna, napravili su ozbiljan prekršaj

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

single club/league/player publications/services.

Manchester City Manager Josep Guardiola during the Premier League match between Burnley and Manchester City at Turf Moor, Burnley Burnley v Manchester City, Premier League - 03 Dec 2019, Image: 486204965, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Craig Galloway/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reakcija Cityja

City se tereti kako je u svojim poslovnim knjigama vodio previsoke prihode od sponzorstava te je odbio surađivati tijekom istrage. Iz Cityja su na ovu odluku reagirali priopćenjem, i to čak neobično blagim i mlakim, u kojem su najavili žalbu koju će podnijeti Sportskoj arbitraži (CAS) u Lauseanni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočarani smo, ali ne i iznenađeni Uefinom odlukom. Manchester City je sve vrijeme predviđao kako će za istinski pravednu odluku morati potražiti zaštitu istinski neovisnog i nepristranog sudskog tijela koje će uvažiti naše dokaze, a ti su dokazi neoborivi. Još u prosincu 2018. Uefini su istražitelji javno najavili ovakav rasplet. Prije nego je istraga uopće počela! Jednostavno rečeno: bio je ovo proces pokrenut od Uefe, proveden od Uefe i presuđen od strane Uefe. Pa ćemo što prije potražiti zaštitu istinski neovisnog i nepristranog sudskog tijela, Sportskog arbitražnog suda", navodi City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo