O NOVIM NAGODBAMA NIŠTA / Mamićev odvjetnik komentirao najnovije priznanje: 'Svakako bi bio proglašen krivim, ovo ništa ne mijenja'

Image
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Nije želio komentirati očekuje li eventualne nove nagodbe ostalih okrivljenika, jer smatra da, ako ih i bude, neće ni na koji način utjecati na poziciju Zdravka Mamića

28.11.2023.
13:52
Borna Jaksic/PIXSELL
VOYO logo

Odvjetnik bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića Filip Glavaš rekao je u utorak kako današnje priznanje krivnje poduzetnika Igora Krote neće ni na koji način utjecati na tijek kaznenog postupka u aferi "Dinamo 2" niti na ulogu njegovog branjenika u tome postupku.

Image
NASTAVAK SUĐENJA /

Novi obrat na suđenju Mamićima za izvlačenje novca iz Dinama: Još jedan okrivljenik priznao krivnju

Image
NASTAVAK SUĐENJA /

Novi obrat na suđenju Mamićima za izvlačenje novca iz Dinama: Još jedan okrivljenik priznao krivnju

Na početku današnjeg ročišta na osječkom Županijskom sudu Krota je odlučio promijeniti raniji iskaz, a potom priznao krivnju za kaznena djela iz optužnice. Izjavio je da u cijelosti prihvaća ono što mu se stavlja na teret, da se osjeća krivim za kaznena djela iz optužnice te da ne želi iznositi obranu niti odgovarati na daljnja pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi novinarima Glavaš je kazao da kao i u slučaju prethodne nagodbe okrivljenika Nikkyja Arthura Vuksana s Uskokom, može samo nagađati zbog čega je Krota odlučio priznati krivnju.

Smatra da je Krota, na taj način htio završiti ovu epizodu u svome životu, jer je vrlo vjerojatno svjestan da će, bez obzira na utvrđene dokaze i činjenice, biti proglašen krivim. Drži da si je Krota na ovaj način želio olakšati situaciju, zatvoriti ovo poglavlje svoga života te krenuti dalje i da ga s te strane razumije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želio komentirati očekuje li eventualne nove nagodbe ostalih okrivljenika, jer smatra da, ako ih i bude, neće ni na koji način utjecati na poziciju Zdravka Mamića.

Glavaš ističe kako i danas ispitani svjedoci potvrđuju da su od Zdravka Mamića primali gotovinske isplate u ime Dinama, a što potvrđuje tezu obrane da su sva sredstva koja su podizana s klupskog računa u austrijskom Klagenfurtu utrošena isključivo za poslovanje kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krota je drugi okrivljenik u aferi "Dinamo 2", koji je priznao krivnju, jer se potkraj listopada okrivljeni nogometni menadžer Nikky Arthur Vuksan nagodio s USKOK-om, pa je, temeljem sporazuma stranaka, osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na pet godina.

U aferi "Dinamo 2" za izvlačenje novca iz kluba u sklopu zločinačkog udruženja, uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH, i kojima se sudi u odsutnosti, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U  optužnici, na skoro 700 stranica, USKOK tereti Zdravka Mamića da je od 2004. do 2015. ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje koje je Dinamo oštetilo za više od 144 milijuna kuna.

Tužiteljstvo tereti okrivljenike da su taj novac dijelili između sebe i koristili za svoje potrebe, a da je, uz navedeno, Dinamo neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7,35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte  na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo