Mamić zamalo ostao bez dragulja i milijuna!

Jedan ne toliko poznat detalj iz karijere najvećega Dinamova talenta Matea Kovačića dogodio se prije dvije i pol godine.

17.10.2011.
13:01
VOYO logo

"Točno je, nekoliko sam dana bio u Ajaxu, upoznao njihovu poznatu školu nogometa, trenirao me nekadašnji poznati igrač Michael Reiziger. Uživao sam, bio sam sjajno primljen", prisjeća se Kovačić.

Nije ostao jer mu je Dinamo u posljednji tren ponudio ugovor oko kojeg se mladi veznjak Modrih nije previše dvoumio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam se vratio u Zagreb, dobio sam Dinamovu ponudu, a onda više nismo dvojili. Ostanak u Zagrebu bio je najbolji potez", smatra Mateo.

U Amsterdamu je boravio na preporuku menadžera Joze Palca, a s njima je bio i tata Stipo Kovačić. Bilo je to prije nego što je mladi nogometaš bio teško ozlijeđen, u rujnu 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, ja sam odveo Matea u Amsterdam, na svoju ruku. Naravno da ih je oduševio svojim nogometnim znanjem, odmah su prepoznali njegov nesvakidašnji talent. Međutim, priča o njemu i Ajaxu bila je vrlo zamršena. On se vratio u Zagreb pa se ubrzo ozlijedio i onda je sve stalo. I bolje, drago mi je što je ostao u Dinamu, to je najbolje za njega", kazao je menadžer Palac.

Međutim, postoji još jedan detalj cijele priče o Ajaxu i Kovačiću, kako je do Dinama uopće došlo da je mladić u Amsterdamu. Naime, u kampu kopljanika u to vrijeme zatekao se drugi menadžer Danko Đikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slučajno sam se zatekao u Amsterdamu i iznenadio sam se kada sam visio Kovačića. Pomislio sam - zar će Dinamo izgubiti svoj najveći talent? Odmah sam alarmirao Mamića i počelo je 'spašavanje'. Eto, i ja sam zaslužan što su Modri zadržali svoj najveći dragulj", kaže Đikić.

Usput, Mateo se nada kako bi unatoč ozljedi mogao zaigrati protiv Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam želju, ali moram slušati liječnike. Nadam se da je došlo vrijeme da osvojimo prve bodove u Ligi prvaka. Idemo strpljivo, pametno i po pobjedu", zaključio je Kovačić.

specijal-201102150360004-Zdravko Mamić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110160327006 arti-201110160028006 arti-201110160403006

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo