Maleš: 'Pokradeni smo, trebamo istupiti iz lige!'

U posljednjoj utakmici šestog kola Prve HNL Split i Hajduk su na Park mladeži odigrali bez pobjednika, 1:1.

28.8.2011.
23:55
VOYO logo

Igrači se još nisu dobri ni zagrijali, a Hajduk je već poveo. Igrala se 2. minuta, kada je Anas Sharbini dobro opalio iz daljine, a vratar domaćina Vuković samo je kratko odbio loptu. Prvi do nje je došao Marin Tomasov, koji ju nogom zakucava u mrežu za vodstvo gostiju.

Momčad Krasimira Balakova u vodstvu je bila samo dvije minute. Već u 4. minuti Obilinović je ukrao jednu loptu Andriću i lijepim lob udarcem prebacio Subašića za 1:1 i veliko slavlje Splitovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16. minuti domaćini su mogli do vodstva. Erceg je uspješno izbjegao zaleđe, uspio driblingom izbaciti Maloču, ali je njegov udarac odlično obranio Subašić.

Spornu situaciju vidjeli smo u 24. minuti. Križanac je neoprezno startao na Brkljaču, a igrači Hajduka protestirali su kod suca Marića i zahtijevali crveni karton za bivšeg reprezentativca, ali se sudac odlučio samo za žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog dijela obje momčadi stvorile su nekoliko poluprilika, ali nisu ozbiljnije ugrozile vrata Vukovića i Subašića.

Na početku nastavka Split je zagospodario terenom, ali nije uspio konkretizirati terensku premoć. Balakov je uvidio da treba nešto mijenjati pa je umjesto Luštice uveo Ivana Vukovića. On je u prvom kontaktu s loptom dobro pucao, ali mu je njegov prezimenjak na golu Splita to obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 74. minuti Ahmad Sharbini imao je veliku priliku da donese novo vodstvo Hajduku. Nakon što je Vidić izgubio loptu, Ahmad je s pet metara mogao birati gdje će pucati, ali je pogodio točno u Vukovića, koji je odbio udarac u korner.

Split je uzvratio prilikom u 84. minuti. Obilinović je lijepo uposlio Pehara, ali je njegov udarac išao ravno u Subašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna sporna situacija dogodila se u 87 minuti. Nakon ubacivanja Vukovića s lijeve strane, pogodio je Lendrić, ali pomoćni sudac podigao je svoju zastavicu, te je Marić poništio gol.

Do kraja utakmice više nije bilo prilika ni na jednoj strani, te će Hajduk veliki derbi s Dinamo dočekati s pet bodova zaostatka. Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš nakon utakmice sipao je žuč: Pokradeni smo za jedanaesterac i pogodak, ne preostaje nam ništa drugo nego da istupimo iz lige!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108260730006 arti-201108260322006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo