MAGIČNI NIZOZEMAC ZAVRŠIO KARIJERU: / Kraj za trenersku legendu Ajaxa i Barcelone koja je osvojila sve što se osvojiti može

Image
Foto: AFP

Jedan od najpoznatijih i najtalentiranijih europskih trenera objavio je kako se povlači iz nogometa

12.3.2019.
8:59
AFP
VOYO logo

Legendarni nizozemski nogometni stručnjak Louis van Gaal službeno je objavio kako završava svoju trenersku karijeru. Van Gaal je svoju odluku objavio na nizozemskoj televiziji, a napomenuo je kako nema namjeru raditi u nogometu na bilo kojoj drugoj funkciji.

Van Gaal je s Ajaxovom mladom generacijom osvojio Ligu prvaka 1995., a kao trener Barcelone, Manchester Uniteda i Bayerna je osvajao kupove i prvenstva u najjačim europskim ligama. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu je 2014. osvojio treće mjesto s reprezentacijom Nizozemske, a poznat je i kao trener koji je dao priliku mnogim mladim igračima koji su kasnije postali velike zvijezde – Andresu Iniesti i Xaviju u Barceloni, Mulleru i Toniju Kroosu u Bayernu te Marcusu Rashfordu u Unitedu, između ostalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Obećao sam ženi da ću se umiroviti s 55, ne mogu nastaviti ovako'

"Sada sam umiroveljenik, nemam namjeru raditi kao komentator ili sportski direktor. Obećao sam ženi da ću se umiroviti s 55, ne mogu nastaviti ovako", rekao je legendarni 67-godišnjak koji je trenirao najveće klubove u Engleskoj, Nizozemskoj, Španjolskoj i Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo