MA KAKAV RONALDO, MESSI, ZLATAN I NEYMAR: / Teško da ćete pogoditi tko je najbogatiji nogometaš na svijetu

Image
Foto: Profimedia

Mnogima bi odmah pali napamet Cristiano ili Messi, oni prema zaradi nisu niti blizu najbogatijem igraču

9.6.2020.
9:15
Profimedia
VOYO logo

Najtiražniji španjolski sportski dnevnik, Marca, složio je podosta intrigantan popis najbogatijih nogometaša svijeta, a posebno iznenađuje čovjek koji je zauzeo prvo mjesto ove prestižne ljestvice. Iako bi mnogima odmah pali napamet najbolji nogometaši današnjice poput Cristiana Ronalda ili Lionela Messija, oni prema zaradi nisu niti blizu najbogatijem igraču.

Riječ je, dakle, o kapetanu brunejske reprezentacije, Faiqu Bolkiahu, 22-godišnjem igraču engleskog Leicester Cityja. Za prvu momčad Leicestera još nije nastupao, odigrao je tek nekoliko susreta za drugu momčad, ali je svejedno produžio ugovor s klubom na još jednu godinu prošloga ljeta. Ranije u karijeri prošao je kroz omladinsku školu Chelseaja, ali je zato za svoju reprezentaciju odigrao šest utakmica i jednom je zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Težak 20 milijardi

No, da vas ne zavara. Bolkiah nije novac stekao istim putem kao i najbolji nogometaši današnjice pa je možda upitno treba li ga se uvrštavati na ovu ljestvicu. Jer svi ostali navedeni na toj ljestvici, svoj novac su zaradili kroz nogomet, poslove vezane uz svoju slavu stečenu nogometom ili poslovima nevezanim za nogomet, ali koje su pokrenuli novcem stečenim isključivo od igre.

Bolkiah je pak svoje bogatstvo, koje se procjenjuje na 20 milijardi dolara, naslijedio oporučno. Naime, Faiq je sin Jefrija Bolkiaha, brunejskog princa, a nećak je brunejskog sultana Hassanala Bolkiaha, koji mu je oporučno i ostavio spomenutu cifru. Tko zna, možda ga Leicester zato i drži u momčadi, nikad se ne zna kada bi moglo zagustiti, a u momčadi imate tipa s 20 milijardi na računu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo još kako je na drugom mjestu Cristiano Ronaldo s "mizernih" 450 milijuna dolara, a Messi je u odnosu na Portugalca siromašniji za 50 milijuna dolara. Zatim slijedi Zlatan Ibrahimović koji ima duplo manje novca od Messija, tek 190 milijuna eura, a Neymar je odmah iza Šveđanina sa 185 milijuna eura. Vjerovali ili ne, šesti je Wayne Rooney sa 160 milijuna eura, zatim su tu još Gareth Bale (120 milijuna dolara), Andres Iniesta (120), Eden Hazard (100) i Paul Pogba (85).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo