BILO KUDA, NAŠI SVUDA / 'Ma jel' to moguće': Tko je pakleno brzi Hrvat u redovima Borussije koji prijeti Hajdukovim juniorima

Image
Foto: Profimedia.hr

Četvrtfinale juniorske Lige prvaka se igra na jednu utakmicu, a bolji iz ogleda Borussije i Hajduka igrat će protiv Milana. U drugom polufinalu će se susreti nizozemski AZ i portugalski Sporting

15.3.2023.
16:50
Profimedia.hr
VOYO logo

Juniori Hajduka u srijedu u 18.30  na kultnom Westfalenstadionu ili kako se sada zove, Signal Iduna Parku, gostuje kod Borussije Dortmund u sklopu četvrtfinala Lige prvaka mladih.

Image
SPREMA SE SPEKTAKL /

Pogledajte kako izgleda Dortmund uoči utakmice Borussije i Hajduka, navijači se već okupljaju

Image
SPREMA SE SPEKTAKL /

Pogledajte kako izgleda Dortmund uoči utakmice Borussije i Hajduka, navijači se već okupljaju

Splićani su u osmini finala senzacionalno izbacili Manchester City na Poljudu sa 2:1, a njemačka momčad je iznenadila PSG i prošla dalje nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. Preskočili su izabranici Marijana Budimira četiri prepreke do ove faze natjecanja, a prije Cityja padali su Šahtar, Gabala i Apolonija, a sad im na putu stoje Žuto-crni iz Dortmunda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bit će uzbudljivo'

Nadaleko poznata škola nogometa na čijem čelu stoji legendarni Lars Ricken okuplja talente iz cijelog svijeta, a jedan od ključnih igrača njihove mlade ekipe je i jedan Hrvat. Noa Gabriel Šimić prošle je sezone u Dortmund stigao iz Augsburga, a ovog ljevaka prati glas najbržeg igrača u kadru Borussije.

"Bit će uzbudljivo s Hajdukom. Kad smo vidjeli rezultat iz Splita, rekli smo 'ma jel' to moguće?!'. Za nas je Manchester City nešto najbolje što može biti u nogometu, najbolja ekipa, s njima smo igrali u grupi, izgubili 2:3 u Manchesteru i odigrali 3:3 kod kuća. I kakav je sad to Hajduk koji je eliminirao njih", kazao je Šimić za Slobodnu Dalmaciju pokazujući kako u njemačkoj momčadi postoji golem respekt za izabranike Marijana Budimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimić je proteklih tjedana vukao lakšu ozljedu, ali očekuje se da će biti spreman za ogled sa Splićanima.

Pobjednika čeka Milan

Inače, Šimić je 2004. godište, a igra kao ljevak na desnoj strani. Njegove sposobnosti nisu promakle ni skautima HNS-a. Zapazili su ga i doveli pod hrvatski stijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je sudjelovao na pripremama juniorske reprezentacije Hrvatske pa je imao priliku vidjeti što to u svojim nogama imaju Hajdukovi reprezentativci.

"Imao sam pozive od Šimunića i Rukavine. Poznam i hajdukovce, kako ne. Znam Capana, Hrgovića, znam i Matu AntunovićaBrajkovića… Trenirali smo zajedno, a sada ćemo igrati jedni protiv drugih", prepričao je za Slobodnu Dalmaciju Šimić uoči ogleda sa Hajdukom. Četvrtfinale juniorske Lige prvaka se igra na jednu utakmicu, a bolji iz ogleda Borussije i Hajduka igrat će protiv Milana. U drugom polufinalu će se susreti nizozemski AZ i portugalski Sporting.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo