MA JE LI MOGUĆE? UEFA / kažnjava Hajduk zbog transparenta o Oluji?!

Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov
4.8.2015.
18:37
PIXSELL, Petar Glebov
VOYO logo

Kako doznaje portal nogometniplus, delegat je nakon prve utakmice 3. pretkola Europske lige, odigrane prošli četvrtak na Poljudu, prijavio Hajduk zbog zakrčenih prolaza na istočnoj tribini, bacanja pirotehnike, ali i transparenta na kojem se spominje Oluja i koji je on označio "rasističkim". Podsjetimo, na Torcidinom transparentu je stajala poruka: "Olujom smo oslobodili domovinu, navijačka oluja oslobodit će hrvatski nogomet! Veterani Domovinskog rata i prijatelji."

Kažnjena i Barcelona

Delegat se poziva na članak 14 Disciplinskog pravilnika koji zabranjuje rasizam, ali i političke, vjerske i ideološke poruke. Na temelju toga članka nedavno je s 30.000 eura kažnjena i Barcelona i to zato što je njezini navijači u finalu Lige prvaka isticali katalonske zastave, što se također smatra nedopuštenom političkom porukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična kazna, a možda i oštrija (čak i jedna utakmica bez gledatelja), sada prijeti i Hajduku, a odluku bi u četvrtak trebala donijeti Disciplinska komisija UEFA-e. Zanimljivo, upravo su ovog utorka srpski mediji objavili da je UEFA dala Partizanu dozvolu da se uoči uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv Steaue održi minuta šutnje za srpske žrtve Oluje. Očito UEFA ima dvostruke kriterije kada je u pitanju "politiziranje"...

Image
SPORNA ODLUKA UEFA-e: /

Minuta šutnje zbog Oluje!?

Image
SPORNA ODLUKA UEFA-e: /

Minuta šutnje zbog Oluje!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo