'Luka može igrati u Realu ili Barci, ali mu samo ovo fali'

Nenad Bjelica prije 11 godina bio je proglašen najboljim nogometašem Hrvatske.

27.12.2011.
12:20
VOYO logo

"U najvažnijim utakmicama Srna je bio najbolji i u klubu i u reprezentaciji, odlučujući faktor na utakmicama s Turskom, Darijo je čovjek koji kapetanski pokreće reprezentaciju. U Ateni se, kad ga nije bilo, najbolje vidjelo i osjetilo koliko je nedostajao", kaže Bjelica.

Drugi je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod Luke mi u reprezentaciji nedostaje samo ta uloga vođe, to je jedini dio njegove igre u kojemu još može napredovati! Jer, sve ostale kvalitete dostatne su da Luka igra u Realu ili Barceloni", rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Potom je nanizao napadače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Perišić je tek došao u Dortmund i već ga pamte po nekim golovima, iako još nije pokazao sve što može. Jelavić stalno zabija u Rangersu, Mandžukić je prvi strijelac Wolfsburga. O Oliću ne treba trošiti riječi, vratio se nakon ozljede i u Istanbulu je povukao momčad prema pobjedi."

Na kraju su srednji braniči, Lovren i Ćorluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čarli malo igra u klubu, ali je odličan u reprezentaciji. Lovren, pak, odlično igra u velikom klubu, u reprezentaciji promjenljivo, ali zaslužuje izbor među 10 najboljih", zaključio je Bjelica.

Nenad je najboljim hrvatskim nogometašem proglašen 2000. godine. Tada je igrao u Osijeku, a sa svojom je momčadi te jeseni prošao tri kola Kupa Uefe, "inatila se Slavonija" i živjela nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to sjajna europska jesen, a u domaćem smo prvenstvu u jednom trenutku imali čak sedam bodova više od Dinama! Ali nismo izdržali", rekao je danas trener austrijskog drugoligaša WAC St. Andrä i naglasio:

"Ta Večernjakova nagrada sigurno mi je najdraža u karijeri. Bio sam dobitnik ispred Bobana, Šukera, Prosinečkog... koji su igrali u velikim europskim klubovima, a ja sam do "Nogometaša" stigao iz Osijeka! I to je još veća vrijednost nagrade koja mi je bila najljepša potvrda vlastite kvalitete. Kad sam se u siječnju 2000., nakon sedam španjolskih godina, vratio u Osijek, nisam mogao ni sanjati da će mi kraj godine biti tako radostan. Ponosim se tom statuom, čuvam je", zaključio je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo