priznanje karijere / Luka Modrić prvi je Hrvat u povijesti uvršten u FIFA-inu momčad godine: 'Počašćen sam što sam u društvu velikana'

Image
Foto: AP Images

Uz Modrića, u idealnoj postavi nalaze se još trojica igrača Reala, Sergio Ramos, Marcelo i Cristiano Ronaldo, te četiri igrača Barcelone, Dani Alves, Andres Iniesta, Lionel Messi i Neymar

11.1.2016.
19:46
AP Images
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac i vezni nogometaš Real Madrida, Luka Modrić, poručio je da je počašćen uvrštenjem među jedanaest najboljih nogometaša u 2015. godini prema izboru Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) i Udruge nogometnih profesionalaca (FIFPro), a vezni igrač Barcelone Ivan Rakitić jedini je hrvatski nogometaš koji je dobio bodove u izboru za "Zlatnu loptu".

"Vrlo posebna večer za mene i vrlo posebno priznanje. Hvala svim nogometašima koji su mi iskazali veliko priznanje uvrštavanjem u najbolju momčad godine. Počašćen sam i ponosan što sam u društvu velikana", istaknuo je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tome mu je čestitao i suigrač iz reprezentacije Ivan Rakitić, jedini hrvatski nogometaš koji je dobio bodove u natjecanju za "Zlatnu loptu", nagradu za najboljeg igrača koja je po peti put pripala Argentincu Lionelu Messiju.

"Čestitke Messsiju na 'Zlatnoj lopti' te čestitke Daniju Alvesu, Andresu Iniesti, Neymaru i mom kolegi iz reprezentacije Luki Modriću što su uvršteni u najbolju momčad", poručio je Rakitić čestitavši i svom treneru u Barceloni Luisu Enriqueu na nagradi za najboljeg trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izboru za "Zlatnu loptu" glasovali su kapetani i izbornici nacionalnih selekcija te novinari, a Rakitić je osvojio dva boda.

Kapetan Brazila Neymar i trener Libanona Miodrag Radulović dali su mu po bod. Modrić nije osvojio niti jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Hrvatske, Darijo Srna, pet bodova je dao Messiju, tri Cristianu Ronaldu, a jedan Thomasu Muelleru. Hrvatski izbornik Ante Čačić pet bodova je dao Messiju, tri boda Ronaldu, a jedan napadaču Švedske i PSG-a Zlatanu Ibrahimoviću. Hrvatski novinar Zdravko Reić dao je glasove Messiju, Ronaldu i Neymaru.

Uz Modrića, u idealnoj postavi nalaze se još trojica igrača Reala, Sergio Ramos, Marcelo i Cristiano Ronaldo, te četiri igrača Barcelone, Dani Alves, Andres Iniesta, Lionel Messi i Neymar. Momčad godine zaokružuju vratar Bayerna Manuel Neuer, branič Paris SG-a Thiago Silva i veznjak Juventusa Paul Pogba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOMČAD GODINE:

Neuer (Bayern) - Alves (Barcelona), Ramos (Real M.), Thiago Silva (Paris SG), Marcelo (Real M.) - Pogba (Juventus), Iniesta (Barcelona), Modrić (Real M.) - Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real M.), Neymar (Barcelona)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo