EH, TAJ LUKA / Prije 16 godina Modrić je debitirao za Vatrene, pa ispisao povijest: I Messi dobro pamti taj dan

Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić i dalje dominira u dresu Real Madrida, a prije 16 godina upisao je svoj prvi nastup za Hrvatsku

3.3.2022.
18:50
Profimedia
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić nedavno je rekao kako će igrati do svoje 40. godine a da bi ga u reprezentaciji na toj poziciji trebao zamijeniti Mateo Kovačić. Luka polako razmišlja o kraju igranja za Vatrene, što ne čudi jer naš kapetan već 16 godina predstavlja Hrvatsku na najvišem nivou.

Image
POPULARNI LIST UVJEREN /

Pala je odluka, sjajni Haaland rekao 'da' novom klubu: Što se to stvara u velikanu?

Image
POPULARNI LIST UVJEREN /

Pala je odluka, sjajni Haaland rekao 'da' novom klubu: Što se to stvara u velikanu?

Modrić je karijeru započeo u Dinamu, gdje je odradio i dvije posudbe: jednu u Inter iz Zaprešića, a drugu u Zrinjskom iz Mostara. 2008. godine preselio je u Tottenham, a od 2012. godine predstavlja Real Madrid s kojim je osvojio sve što se osvojiti da.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš kapetan i najbolji igrač svijeta 2018. godine, za Vatrene je debitirao prije 16 godina, točnije 1. ožujka 2006. godine na prijateljskoj utakmici protiv Argentine.

Dan za pamćenje

Zanimljivo, Modrić je upisao svoj prvi nastup za Hrvatsku, dok je Lionel Messi s druge strane zabio svoj prvijenac u dresu Argentine. Od tada ih je Argentinac postigao 80 u plavo-bijelo dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, naš kapetan je skupio 146 nastupa za Vatrene te je postao nogometaš s najviše nastupa u hrvatskom dresu. Pritom je postigao 20 pogodaka, podijelio 24 asistencije te bio drugi s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka je povodom obljetnice debija za Hrvatsku na svojem Instagram profilu objavio fotografiju na kojoj je u duelu s Lionelom Messijem. Tada vjerojatno nije ni slutio da će njih dvojica imati niz takvih dvoboja, samo u dresovima Reala i Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj nasljednik u Hrvatskoj, ili igrač s najviše talenta, vjerujem da je Mateo Kovačić. On nije samo talentiran igrač nego i formiran igrač. Igrao je u velikim klubovima poput Intera i Real Madrida a sada igra jako dobro i u Chelseaju. Zbog toga možemo reći da je jedan od nasljednika, moguće lider Hrvatske koja dolazi", izjavio je nedavno Modrić.

Luka će ove godine imati priliku ponovno ispisati povijest s Hrvatskom, kada će braniti crveno-bijele kockice na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo