JE LI LUKA SAD NAJBOLJI IGRAČ U ŠPANJOLSKOJ? / Pojavila se zanimljiva informacija o Modriću: Hrvatski čarobnjak najveća je nogometna faca La Lige, klanja mu se i Marca

Image
Foto: Profimedia

Luka je sad jedini nogometaš s osvojenom Zlatnom loptom u La Ligi

14.8.2021.
11:21
Profimedia
VOYO logo

Nakon odlaska Lea Messija iz Barcelone u PSG, u španjolskom nogometu dogodile su se zanimljive promjene. Prema informaciji koja se pojavila na Twitteru, jedini igrač u jakoj La Ligi, aktualni igrač koji ima k tome i Zlatnu loptu, je naš genije Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ESPN postavio jednostavno pitanje svojim čitateljima

Ugledni američki ESPN je pitao svoje čitatelje: Tko je najbolji igrač La Lige sad kad je Messi otišao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Marca je prije 4 dana nahvalila kapetana Vatrenih, napisavši, istaknuvši u naslovu svog teksta kako je Luka iz druge ere. Luka će postati najstariji Realov igrač u polju u zadnjih 20 godina...

"Luka Modrić sljedećeg mjeseca ima će 36. godina. Hrvat 9. rujna stiže do te granice. Učinit će to kao igrač Real Madrida, što će mu biti deseta sezona u klubu. Razmišljajte o njegovih o 391 utakmici, 28 golova i 16 naslova", stoji u uvodu teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca: 'Nijedan igrač nije u Modrićevoj dobi igrao za klub'

"Gledajući u Realovu povijest, nijedan igrač nije u Modrićevoj dobi igrao za klub. Doduše, Jerzy Dudek je 2011. igrao dvije utakmice, od kojih je na jednoj nastupio s 38 godina i 59 dana starosti, ali on je na golu. Od igrača u polju posljednji je u toj dobi igrao Manolo Sanchis, ali on je s 36 godina i 25 dana odigrao zadnji od 710 nastupa za Real. Osim toga, on je u sezoni 2000/01 odigrao samo devet utakmica i bio je igrač iz trećeg plana. S druge strane, Modrić je i s 36 godina ključni igrač Reala i do kraja sezone će debelo premašiti Sanchisa", naglašavaju Španjolci.

Posljednji igrač star 36 ili više godina koji je igrao važnu ulogu u Reali bio je Amancio Amaro. On je zadnju utakmicu za Real igrao s 36 godina i 213 dana u sezoni 1975/76, koju je završio s 28 nastupa za prvu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo