BOMBA IZ ŠPANJOLSKE /

Luka Modrić odlazi iz Reala zbog Perezovog miljenika? Uoči večerašnje utakmice Španjolci plasirali informaciju koja trese Madrid

Image
Foto: profimedia.hr

Real operaciju radi u tajnosti, ali procurila je u medije

15.10.2024.
10:28
profimedia.hr
VOYO logo

Florian Wirtz već je dulje vrijeme velika želja europskih velikana. 21-godišnji ofenzivni veznjak Bayer Leverkusena prošle je sezone senzacionalno vukao momčad Xabija Alonsa do titule prvaka Njemačke, njihove prve u povijesti. Za svoju ulogu u osvajanju naslova nagrađen je i titulom igrača sezone u Bundesligi s učinkom od 11 golova i 11 asistencija u 32 utakmice. Real je, dakle, pronašao zamjenu za Luku Modrića, Madriđani slažu operaciju u tajnosti, navodi su na naslovnici španjolske tiskovine AS.

Wirtz skrenuo pažnju bogatih klubova

Image
NOVI SKOK /

Kralj Luka opet ispisao povijest: Modrić postavlja granice koje će teško netko dostići

Image
NOVI SKOK /

Kralj Luka opet ispisao povijest: Modrić postavlja granice koje će teško netko dostići

Ipak, nije to bio prvi put da je Wirtz skrenuo pažnju bogatih klubova na sebe, to se dogodilo još prije skoro pet godina kada je debitirao za Leverkusen u dobi od 17 godina i 15 dana, a samo mjesec dana nakon toga zabio je i seniroski prvijenac, ni manje ni više nego protiv Bayerna. Već se tada od Wirtza očekivala velika karijere što dodatno potvrđuje i debi za nacionalnu vrstu koji je upisao sa samo 18 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Real Madrid već dugo želi Wirtza

Nakon sjajne prošle sezone špekulacije o tome gdje će Wirtz nastaviti karijeru postajale su sve intenzivnije pa je mnoge iznenadilo da ga je Leverkusen uspio zadržati i ovog ljeta. Mnogi su očekivali da će financijski moćniji klubovi iz Engleske i Španjolske pokupovati cijelu šampionsku momčad Leverkusena, a oni ne samo da nisu izgubili na kvaliteti već bi se moglo reći da su se i pojačali. Vjerojatno je i to doprinijelo Wirtzovom ostanku. Igrač i njegov menadžer, i otac, Hans-Joaquim svjesni su da je sa samo 21 godinom najbolji igrač jedne od najbolje momčadi Europe, a kad se na to doda i godišnja plaća od 10 milijuna eura u Leverkusenu, izgleda da mu se nikamo ne žuri.

Real Madrid već dugo želi Wirtza i vidi ga kao savršenu zamjenu za svog kapetana i jednog od najvećih igrača u povijesti kluba, Luku Modrića. Dobro je poznato da je predsjednik Reala Florentino Pérez navikao dobivati što želi, ali ako uistinu toliko želi Wirtza, morat će ga i platiti. Morat će ga platiti više nego što je Real platio bilo kojeg igrača ikada jer sportski direktor Leverkusena Fernando Carro ovako je govorio o njegovom transferu: "Wirtz neće otići za manje od 150 milijuna eura". Cijena je to koja neće tako skoro pasti jer Wirtzov ugovor istječe tek na ljeto 2027. pa se Leverkusenu ne žuri s prodajom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pérez ima svoje želje

Međutim, Wirtz nije jedini član aktualnog njemačkog prvaka kojeg bi Perez htio vidjeti u Madridu. Kako Wirtza vidi kao zamjenu za Modrića tako i njegovog trenera Alonsa vidi i kao nasljednika Carla Ancelottija pa bi tako hit-igrač i hit-trener mogli zajedno put Madrida, što bi za Alonsa bio samo povratak u klub u kojem je proveo pet sezona kao igrač.

Image
Foto: Profimedia

Real će se za njegov potpis morati boriti s Manchester Cityjem i Bayernom. Građani vide Wirtza kao savršenog partnera za njegovog 33-godišnjeg sunarodnjaka, Ilkaya Gundogana u veznom radu kao i nasljednika Kevina De Bruynea u slučaju da Belgijac ode u Saudijsku Arabiju. Bayern bi pak htio spojiti tandem fantastičnih, mladih, ofenzivnih njemačkih veznjaka. Na Allianz Areni sanjaju o spajanju Wirtza s Jamalom Musialom, još jednim supertalentiranim ofenzivcem. Njih bi dvojica trebala nositi Bayern sljedećih 10 godina, ali ako je vjerovati njemačkom stručnjaku za transfere Michaelu Rechckeu, Wirtz nije previše zainteresiran. "Bayern je jedan od pet najboljih klubova na svijetu, ali očito je da Wirtz želi samo u Real Madrid."

Real je u posljednjih nekoliko godina napravio sjajan posao kad je u pitanju dovođenje najtalentiranijih igrača svijeta i pretvaranja njih u zvijezde. Tek će se vidjeti hoće li se Wirtz pridružiti Bellinghamu, Viníciusu, Rodrygu i društvu kao joše jedan fantastičan igrač mlađi od 25 godina. Dogodi li se to, Real si je možda osigurao najjaču startnu jedanaestorku na svijetu za sljedećih 10 godina.

POGLEDAJTE VIDEO: Modrić prasnuo u smijeh na jedno pitanje novinara

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo