MODRIĆ IMA PRILIKU OSVETITI SE MLADIĆU KOJI GA JE NADIGRAO: / Novi okršaj Winksa sa svojim idolom

Image
Foto: AFP

Derbi utakmica 4. kola skupine H između Tottenhama i Real Madrida, koja se večeras od 20.

1.11.2017.
17:06
AFP
VOYO logo

Dvadesetjednogodišnji veznjak Tottenham Spursa Harry Winks oduševio je englesku i općenito europsku nogometnu javnost svojom briljantnom partijom u prvom međusobnom susretu ove dvije momčadi na Santiago Bernabeu prije dva tjedna, koja je završila 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TKO JE MLADIĆ KOJI JE MODRIĆA ‘POSPREMIO U DŽEP’? Čitava Engleska bruji o zvijezdi Spursa i njegovoj epskoj predstavi protiv Reala

U toj utakmici Winks se sjajno othrvao svim naletima genijalnosti veznog reda kraljeva u obliku Kroosa, Modrića iIsca te je pružio sjajnu partiju. Jedan dio javnosti, uglavnom one "otočke" , smatra kako je Winks u toj utakmici nadigrao svog nogometnog idola Modrića, kojeg je kao klinac gledao na treninzima Tottenhama. Neki fanovi idu toliko daleko pa ističu kako je Winks “spremio u džep” kapetana Vatrenih jer je s njim imao puno duela u sredini terena u kojima se s čudesnim Hrvatom ravnopravno nosio, pa čak i prilikom nekih duela odnio pobjedu. Uglavnom se u tom smjeru raspravljalo tad na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako je to izgledalo u točnosti dodavanja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Winks je bio zaigrao u sredini terena u formaciji 5-3-2 protiv Reala i imao je ulogu zavladati tom samom sredinom terena. To je sjajno napravio, imao je čak 94 % točnih dodavanja i razbijao je igru kraljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Winks je ključ uspjeha Spursa

Njegova uloga u remiju Tottenhama bila je vitalna. Isto se to očekuje večeras na Wembleyju. Modrić i Winks bit će ključni igrači svojih momčadi, unatoč tome što je Harry Kane najbolji strijelac i udarna igla Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometnji portal 101 Great Goals uspoređuje učinke Modrića i Winksa i donosi međusobnu statistiku preuzetu od www.oulala.com u Ligi prvaka. Prema njoj, Modrić dominira u većini kategorija. Dakle u odigranim susretima (Modrić 3, Winks 2), Modrić uspješno oduzima loptu i uklizava 1,3 puta po susretu u prosjeku, a Winks 0.5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Winks je bolji u presjecanju napada. Englez po susretu dva puta prosječno presjeće napad protivnika, Modrić to napravi jednom po susretu. Također je Winks bolji u blokiranim udarcima. On to napravi u prosjeku 0,5 puta po susretu, Modrić niti jednom.

Englez obrambeno uspješniji od Modrića

U onom obrambenom dijelu, Winks je statistički također uspješniji, u prosjeku jednom po susretu otkloni čistu opasnost protivnika, dok Modrić to niti jednom ne napravi. Isto tako, Winks je u Ligi prvaka ove sezone bolji u preuzimanju igrača, to u prosjeku u obrani napravi 1,3 puta, dok je Modrić bolji od Winksa u ključnim progiravanjima. Vatreni po susretu ima 1,3 ključna dodavanja, Winks niti jedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić ima i jednu asistenciju za gol ove sezone, Winks nema niti jednu, ali ima bolji postotak točnih dodavanja od Hrvata. Englez prosječno ove sezone u Ligi prvaka ima 89, 2% točnosti dodavanja, Modrić je na 88,8%. Sve navedeno jamči zanimljiv okršaj Modrića i Winksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo