ŠUŠKA SE... /

Luka je uperio prstom: Pomogao je Realu da mu zamjenu nađu upravo u Dinamu?

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Modrić, koji je obilježio jednu od najuspješnijih era Real Madrida, ne skriva svoju privrženost mladim hrvatskim talentima, a posebnu mu je pažnju privukla ni manje ni više već Dinamova desetka

12.9.2024.
13:26
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i najtrofejniji igrač u povijesti Real Madrida, Luka Modrić, nažalost se počinje pripremati za kraj svoje karijere, ali njegov utjecaj na Santiago Bernabéuu ne jenjava. Iako se bliži ono neizbježno, Vatreni već razmišlja o budućnosti kluba te je time, kako navodi Defensa Central, već predložio potencijalnu zamjenu upravi kluba.

Image
Jedna legenda drugoj /

Boban strog prema Ibrahimoviću: 'Doživotno sam mu zahvalan, no ovo je za mene kolosalna pogreška'

Image
Jedna legenda drugoj /

Boban strog prema Ibrahimoviću: 'Doživotno sam mu zahvalan, no ovo je za mene kolosalna pogreška'

Modrić, koji je obilježio jednu od najuspješnijih era Real Madrida, ne skriva svoju privrženost mladim hrvatskim talentima, a posebnu mu je pažnju privukla ni manje ni više već Dinamova desetka - Martin Baturina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić kojeg nerijetko i uspoređuju s kapetanom zbog njegovih tehničkih sposobnosti, kreativnosti i pregleda igre, već je ključan igrač u Dinamu, a njegov uspon na međunarodnu scenu sve je očitiji.

Prema izvorima bliskim klubu, Modrić je dao "tip" upravi Reala da ozbiljno prate Baturinu koji bi mogao biti idealna zamjena u veznom redu. Juni Calafat, glavni skaut Madriđana i čovjek od povjerenja predsjednika Florentina Péreza, već neko vrijeme prati Baturinu, a Modrićeva preporuka dodatno je pojačala interes kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baturina, koji je ove sezone postao nezamjenjiv u Dinamu, nije još napustio Hrvatsku, no jasno je da njegov potencijal privlači pažnju europskih velikana. Trenutačna procjena njegove tržišne vrijednosti kreće se između 15 i 18 milijuna eura, što je iznos koji bi mogao narasti s obzirom na njegovu sve bolju formu i važnost u momčadi.

Modrićeva preporuka Baturine stoga nosi veliku težinu, ne samo zbog njegove reputacije u klubu čiji je trenutačni kapetan, već i zbog činjenice da se Luka smatra jednim od najutjecajnijih glasova unutar svlačionice. Činjenica da kapetan Vatrenih vidi Baturinu kao igrača koji bi mogao slijediti njegove stope u Realu, dodatno bi mogla ubrzati odluku kluba iz Chamartína.

Dinamo, naravno, neće tek tako pustiti svoju zvijezdu, ali ukoliko Real Madrid odluči povući potez, Baturina bi mogao postati jedan od ključnih transfera za budućnost Kraljevskog kluba, nastavljajući tradiciju hrvatskih veznjaka u bijelom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, za sad sve ostaje samo nagađanje tamošnjih medija, ali odlazak Baturine u Madrid ne bi pao kao preveliko iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo