Vatreni drhte zbog Brazila, a on je oduševljen Modrićem i društvom

Izbornik Brazila Luiz Felipe Scolari dao je veliki intervju za službene stranice FIFA-e, a u njemu je između ostalog progovorio i o prvom protivniku na SP-u, Hrvatskoj.

4.3.2014.
13:19
VOYO logo

"Hrvatska igra dobar, tehnički sofisticiran nogomet. Njihov stil igre vrlo je sličan onom južnoameričkih momčadi koje su jake na lopti. Ne igraju više engleskim stilom kao što su to činili nekada. Sada su tehnički jaki i igraju na jako visokoj razini", rekao je Scolari.

O preostala dva protivnika u skupini, Kamerunu i Meksiku, Scolari je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kamerun je tehnički jako nadarena afrička momčad. Oni uvijek imaju neko iznenađenje, od njih očekujete jednu stvar, a na terenu se dogodi nešto sasvim drugo. Za usporedbu, Meksiko je naš tradicionalan protivnik, koji igra kvalitetan nogomet, a utakmice protiv njih za nas su uvijek bile teške."

Scolariju se sviđa činjenica što će Brazil igrati protiv reprezentacija koje njeguju tehnički nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, mi isto preferiramo takav nogomet pa je uvijek interesantno igrati protiv reprezentacija koje igraju sličan nogomet. Brazil je uvijek bio lošiji protiv reprezentacija koje su igrale drugačiji stil nogometa. Za nas je bolje kada igramo protiv ekipa koje su poput nas ili bolje, ali se žele nadigravati."

Scolari je 2002. godine Brazil odveo do naslova svjetskog prvaka u Japanu i Južnoj Koreji. Tada su u reprezentaciji igrali Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, Roberto Carlos...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reprezentacija iz 2002. je imala više iskustva. Za usporedbu, sadašnja momčad je puno entuzijastičnija."

Cilj Brazila je naslov pred domaćim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ste momčad poput Brazila i sudjelujete na svjetskom prvenstvu, svatko očekuje da osvojite trofej. A mi idemo prema tom cilju", rekao je izbornik.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo