LUDNICA U LIGI PRVAKA, BAYERN I BARCA PROŠLI: / Perišić fantastično zabio, Rakitić lijepo asistirao. Show Messija i Lewandowskog

Image
Foto: Profimedia

Katalonci su poveli u 10. minuti pogotkom Clementa Lengleta nakon ubačaja iz kuta Ivana Rakitića

8.8.2020.
23:00
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Bayerna iz Muenchena plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u uzvratnom susretu osmine finala uvjerljivo svladali Chelsea, ovoga puta na svom terenu bili su bolji sa 4-1 (2-1) i tako potvrdili 3-0 pobjedu iz Londona s kraja veljače, a strijelac drugog pogotka za Bavarce u subotu bio je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Perišić je u 24. minuti nakon odličnog proigravanja Lewandowskog ostao sam na 10-ak metara od gola gostiju te rutinirano svladao Caballera za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Bayern Munich's Croatian striker Ivan Perisic reacts during the German first division Bundesliga football match Bayern Munich v Schalke 04 in Munich on January 25, 2020.,Image: 494741085, License: Rights-managed, Restrictions: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no

Ponovno je briljirao kapetan Bayerna Robert Lewandowski koji je sudjelovao u sva četiri pogotka svoje momčadi, dva je puta bio strijelac, a dva puta asistent. Lewandowski je prvo u 8. minuti iznudio kazneni udarac nakon što ga je Caballero oborio, da bi on sam realizirao kazneni udarac za 1-0 u 10. minuti. Nakon što je asistirao Perišiću za 2-0, Lewandowski je bio asistent i za pogodak Tolissoa koji je u 76. minuti povisio na 3-1, da bi u 84. minuti glavom još jednom zatresao mrežu gostiju za konačnih 4-1.

Jedini gol za Chelsea postigao je Abraham u 44. minuti. Perišić je igrao za Bayern do 64. minute, dok je Mateo Kovačić odigrao čitavu utakmicu za Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona uvjerljivo slavila, Rakitić asistent

Nogometaši Barcelone nastauvili su niz započet 2008. i po 13. put zaredom plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka pobijedivši Napoli sa 3-1 (3-1) u uzvratnoj utakmici osmine finala odigranoj u subotu na Camp Nou.

Katalonci su poveli u 10. minuti pogotkom Clementa Lengleta nakon ubačaja iz kuta Ivana Rakitića. Na 2-0 povisio je Leo Messi u 23. minuti, a na njemu je skrivljen i kazneni udarac koji je u prvoj minuti sučevog dodatka u vodstvo 3-0 pretvorio Luis Suarez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je u petoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu smanjio zaostatak iz kaznenog udarca dosuđenog zbog Rakitićevog prekršaja nad Driesom Mertensom. Precizan izvođač bio je Lorenzo Insigne.

Image
Foto: Profimedia

Rakitić i Messi (desno)

Barcelona će već za šest dana, 14. kolovoza, pokušati izboriti mjesto u polufinalu Lige prvaka, a suparnik Kataloncima je njemački prvak Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je s prve utakmice odigrane u Napulju prije pet mjeseci donijela aktivnih 1-1 te joj je i dvoboj bez pogodaka donosio plasman u polufinale. No, već u 10. minuti je domaća momčad došla do prednosti.

Udarac iz kuta izveo je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić i ubacio na vrh peterca, gdje se usamljen našao Francuz Clement Lenglet i glavom poslao loptu u mrežu. Usporena snimka je pokazala da se Lenglet odgurivanjem oslobodio dvojice Napolijevih igrača, ali iz VAR sobe nisu signalizirali glavnom sucu Cuneytu Čakiru da bi trebao provjeriti ovu situaciju pa je pogodak priznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messijeva čarolija

U 23. minuti Barcelona je udvostručila vodstvo. Messi se po desnoj strani probio kroz trojicu gostujućih igrača, posrnuo, digao se, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem pogodio suprotni kut.

Samo sedam minuta poslije Messi je ponovno zatresao mrežu, ali je na signalizaciju iz VAR sobe Čakir poništio pogodak zbog navodnog Messijevog igranja rukom. I ta se odluka činila pogrešnom, kao i ona kod Barcelonina prvog gola koji je trebao biti poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Barcelona's Argentine forward Lionel Messi (C) celebrates with Barcelona's French forward Antoine Griezmann (R) and Barcelona's Chilean midfielder Arturo Vidal (L) after scoring during the Spanish league football match FC Barcelona against SD Eibar at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 22, 2020.,Image: 500296891, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Ipak, domaća momčad je došla do trećeg pogotka u prvom poluvremenu i ponovno je u glavnoj ulozi bio Leo Messi. Neoprezni Koulibaly nije osjetio brzi dolazak kapetana Barcelone s leđa, što je Messi iskoristio, ubacio se ispred Napolijeva stopera i prvi bio na lopti. Koulibaly je zamahnuo i svom snagom potegnuo po Messijevoj nozi misleći da će izbiti loptu. Na njegovu nesreću, sve se to dogodilo unutar kaznenog prostora.

Messiju je dugo ukazivana pomoć, ali se vratio u igru, a siguran realizator kaznenog udarca bio je Luis Suarez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadu Napoliju u eventualni preokret vratio je Lorenzo Insigne u petoj minuti sučevog dodatka, kad je iz kaznenog udarca smanjio Barceloninu prednost na 3-1. Krivac za jedanaesterac bio je Ivan Rakitić, koji je u kaznenom prostoru startao na Driesa Mertensa, a Čakir je bez zadrške prosudio da je to bio prekršaj za kazneni udarac.

U manje sadržajnom drugom poluvremenu Barcelona se više trudila zadržati prednost stečenu u prvom dijelu, a Napoli je u nekoliko navrata opasno zaprijetio, no mreža domaće momčadi ostala je netaknuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


BAYERN MUNCHEN - CHELSEA 4:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA - NAPOLI 3:1


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 5' - Kraj utakmice na Camp Nou.

90' + 4' - Trudi se Napoli barem malo smanjiti još razliku, ali ne ide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 2' - Kraj je utakmice na Allianz Areni, još čekamo rasplet na Camp Nou.

84' - GOOOL NA ALLIANZ ARENI! Bayern nema milosti, Lewandowski glavom krasno zabija nakon centaršuta s desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Milik je zabio za Napoli, ali poništen je gol zbog zaleđa.

76' - GOOOL NA ALLIANZ ARENI! Coco Tolisso je zabio s pet metara nakon prekrasne asistencije Lewandowskog s lijeve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Nema previše uzbuđenja na obje utakmice. Rezultati su gotovo nedostižni za Napoli i Chelsea, a Barca i Bayern rutinski odrađuju posao.

64' - Perišić je izašao, Coutinho ušao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Napoli nema više što za izgubiti, moraju na sve ili ništa. Za sada se trude, ali Barcelona uspješno odbija napade.

50' - Dobro Chelsea izgleda u nastavku, grizu, pojačali su pressing, ali nekako se ukupnih 5:1 čini nedostižnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Allianz Areni, uskoro će i na Camp Nou.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 5' - GOOOL NA CAMP NOU! Insigne u jednu Ter Stegn u drugu stranu.

45' + 4' - Penal za Napoli. Mertens je pao nakon duela s Rakitićem i sudac je odmah pokazao na bijelu točku. VAR će provjeriti, ali čini se da je penal ipak bio.

45' - Završilo je prvo poluvrijeme na Allianz Areni. Na Camp Nou će ipak biti nadoknade.

45' - GOOOL NA CAMP NOU! Suarez je preuzeo odgovornost i lako zabio.

44' - Da, da, sudac je pokazao nakon provjere na bijelu točku.

43' - GOOOL NA ALLIANZ ARENI! Katastrofalna pogreška Neuera. Vratar Bayerna odbio je jedan centaršut s lijeve strane ravno u noge Tammyu Abrahamu, a ovaj je lako zabio iz blizine.

41' - Zanimljiva situacija na Camp Nou. Koulibaly nije vidio Messija kako mu se prikrada iza leđa, Argentianc je prvo došao do lopte, a Senegalac je već zamahnuo za ispucavanje i pogodio je Messija u nogu umjesto lopte. Sasvim slučajno, ali situaciju provjerava VAR.

30' - Messi opet zabija. Frenkie de Jong je krasno pronašao Messija na drugoj stativi, ovaj je uspio prsima izbaciti jednog igrača i iz blizine zabiti. Međutim, VAR je nakon nekoliko minuta provjere ustvrdio da je Argentinac igrao rukom. Ništa od gola.

25' - GOOOL NA ALLIANZ ARENI! Ivan Perišić je strijelac! Bayern je krenuo u kontru, lopta je na kraju došla do Lewandowskog na rubu kaznenog prostora, ovaj je vidio Perišića samog na desnoj strani te mu dao loptu, a Vatreni je hladnokrvno matirao vratara.

23' - GOOOL NA CAMP NOU! Messi je strijelac i to je bio prekrasan gol. Dobio je loptu na desnoj strani prešao tri igrača i postigao briljantan gol.

15' - Rakitić je opalio iz daljine, dobra je to lopta bila, ali otišlo je kraj gola.

10' - GOOOL NA CAMP NOU! Barcelona je povela pogotkom braniča Lengleta. Korner je izveo Ivan Rakitić, a stoper je pogodio.

10' - GOOOL NA ALLIANZ ARENI! Lewandowski je precizan iako ga je Cabellero pročitao.

8' - Penal ipak za Bayern. Lewandowski će preuzeti odgovornost.

7' - Sporna situacija na Allianz Areni. Vrarar Caballero napravio je penal nad Lewandowskim, ali Poljak je bio navodnom zaleđu. VAR će provjeriti situaciju.

3' - Stativa na Camp Nou! Mertens je pogodio iz voleja, ali vratnica se ispriječila.

1' - Počele su utakmice na Allianz Areni i Camp Nou.


20:33 - Sjajno je vidjeti da su Vatreni, Kovačić, Perišić i Rakitić svi uspjeli upasti u prve postave svojih momačadi. Nadamo se da će imati dobru večer.


Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić rekao je u petak u intervjuu za španjolske novine El País kako namjerava i iduće sezone igrati za Barcelonu, odnosno do isteka svog ugovora, te da bi se osvajanjem Lige prvaka zaboravile sve loše stvari iz ove sezone.

"Uvijek sam govorio da želim. Ne trebam razmišljati na drugačiji način“, odgovorio je 32-godišnji veznjak na pitanje da li želi nastaviti igrati za Barcelonu. Prvi dio sezone uglavnom je prosjedio na klupi, prvi put od kada je u ljeto 2014. došao u klub.

"Svatko tko me poznaje zna da ja želim igrati, to je ono što želim. Imam puno poštovanja prema svima, nisam se htio postavljati ispred drugih ili raditi nešto što bi moglo stvoriti loše ozračje u grupi“, izjavio je Rakitić, koji je ove sezone igrao u 41 utakmici tijekom kojih je četiri puta asistirao i zabio gol.

Smatra da se njegov rad na terenu ne vidi dovoljno pa slava pripadne napadačima.

"Kada netko ne pogleda utakmicu kasnije pita - kako je završila i tko je zabio. Ne pita tko je igrao dobro, tko je spasio gol, oduzeo puno lopti. No, u momčadi svatko ima svoju ulogu. Ja bih volio driblati kao Messi ili zabijati kao Suárez, ali ovo je Barca i svatko ima svoje kvalitete. Ja sam ovdje kako bih pomogao, trčao, doprinio čime mogu u napadu i obrani“, izjavio je.

U zadnje se vrijeme govori kako katalonski klub ima puno igrača koji su ušli ili prešli dob od 32 godine, poput Rakitića, Messija, Luisa Suáreza, Sergija Busquetsa i Gerarda Piquéa.

"No, to su igrači koje bi svatko htio. Mogu govoriti za sebe, pazim na sebe više nego ikada, pa se osjećam bolje nego ikada“, istaknuo je.

U siječnju je na klupu sjeo Quique Setién, momčad je ispala iz kupa te nakon pauze zbog koronavirusa izgubila i naslov španjolskog prvaka koji je otišao rivalu Real Madridu.

"Trener je došao u siječnju, izravno u natjecanje. Nakon toga smo bili zatvoreni u kućama zbog koronavirusa. Ovo je ista grupa igrača, tek s pokojim novim nogometašem, pa moramo ostati pozitivni, jer sve što smo ranije ostvarili bilo je zato što smo se držali zajedno. Mi na terenu nastojimo što prije oduzeti loptu protivniku, već pred njegovim vratima, jer zbog svojih napadača možemo nanijeti puno štete. To je potrebno raditi zajedno, koordinirano, jer u slučaju da protivnik napravi kontru moramo trčati 70 metara unatrag. I tu imamo problema. Trebamo biti agresivniji i pametniji. Ponekad je potrebno napraviti prekršaj, nema veze ako se dobije poneki karton“, rekao je Rakitić.

U subotu Barca igra doma uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Napolija nakon što je prvi susret završio 1-1. Osvoje li Katalonci to natjecanje, kao što je bio slučaj 2015. godine, bit će zaboravljene sve nevolje iz ove sezone, uključujući nesuglasice s upravom i kritike

"To tako funkcionira, a ovo je velika prilika, može se napraviti puno toga u kratko vrijeme. Ovo sada je kao kada ideš na Svjetsko prvenstvo sa svojom reprezentacijom. Ne trebamo još razmišljati o završnom turniru u Lisabonu, nego o utakmici s Napolijem. Spremni smo i možemo osvojiti Ligu prvaka“, rekao je Rakitić.

Lisabon će ugostiti momčadi koje izbore četvrtfinale Lige prvaka, pa će na tamošnjem turniru biti odlučen novi prvak Europe.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo