LUDI ŠOPING U SIJEČANJSKOJ IGRI MILIJUNA: / Donosimo 10 najvrijednijih zimskih transfera; bolesno bogati Kinezi, promašaji i - PSG

Image
Foto: AFP

Zimski prijelazni rok oduvijek je bio pun iznenađenja i bogatih transfera

6.1.2018.
9:00
AFP
VOYO logo

Klubovi ga koriste kako bi zaradili koji euro na igračima kojima na ljeto ističe ugovor, ali često im je cilj pojačati svoje momčadi za nastavak sezone ili pokrpati rupe nastale ozljedama. Odlučili smo izdvojiti najbogatije transfere u zimskom prijelaznom roku, a većina njih dogodila se u protekle tri godine.

1. Virgil van Dijk - 84,5 milijuna eura, Southampton - Liverpool (2018.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlični branič prošlog je ljeta bio na meti kluba s Anfielda i iako su Redsi jako zagrizli, dogovor nije postignut. Nakon toga van Dijk nije previše igrao, a krajem 2017. godine postignut je dogovor i Nizozemac je postao najskuplji branič u povijesti nogometa. Bizarna je i činjenica da sam van Dijk vrijedi više nego neke kompletne obrane - obrana Reala procijenjena je na 50 milijuna eura, Bayerna 57, Barcelone 44, Juventusa 60,3...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Diego Costa - 66,5 milijuna, Chelsea - Atletico Madrid (2018.)

Robusni Španjolac je u ljeto 2014. godine prešao u Chelsea upravo iz Atletica, a Englezi su za njega platili 38 milijuna eura. Tri pol godine kasnije, Costa se vraća u isti klub, a Chelsea je na njemu ovim transferom zaradio gotovo 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Oscar, 60 milijuna eura, Chelsea - Shanghai (2017.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac je igrao odlično, a Kinezi su poludjeli na nogometnom tržištu i počeli plaćati sumanute cifre za brojne zvijezde. Chelsea je to odlično iskoristio, stavio visoku cijenu na mladog Oscara, a Kinezi su bez problema pristali i iskeširali 60 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. FernandoTorres, 58,5 milijuna, Liverpool - Chelsea (2011.)

Torres je u Liverpool stigao iz Atletico Madrida i bio je jedan od nositelja igre. Zabijao je redovito i bio noćna mora svih obrana Premier lige, a kada je stigla ponuda bogatog Chelseaja, na Anfieldu to nisu mogli ignorirati i Španjolac je pojačao redove jednog od najvećih rivala, ali tamo se nije proslavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. AlexTeixeira, 50 milijuna, Shakhtar - Jiangtsu (2016.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ovaj igrač ubraja se u ludu rastrošnost Kineza. Teixeira je igrao odlično i u nacionalnom prvenstvu i u europskim natjecanjima i bio je na meti brojnih klubova (europskih), ali i on je naposlijetku prihvatio bogatu ponudu Kineza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Juan Mata, 44,7 milijuna, Chelsea - Manchester United (2014.)

Španjolac je stasao u Valenciji, a zatim je prešao u Chelsea za 26 milijuna eura. Igrao je sve bolje, cijena mu je samo rasla dok nije došla do gotovo 45 milijuna eura i u Manchesteru su shvatili da je zima 2014. godine idealno vrijeme za kupnju sjajnog veznjaka čija bi cijena mogla samo rasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Jackson Martinez, 42 milijuna eura, Atletico Madrid - Guangzhou (2016.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj sjajni napadač bio je nezaustavljiv u dresu Porta. Zabijao je nevjerojatnom lakoćom, a primijetio je to i Atletico Madrid koji ga je doveo u ljeto 2015. godine. Tamo se Kolumbijac nije snašao pa su Madriđani odlučili zaraditi na njemu i prodati ga - gdje drugdje nego u Kinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Andy Carroll, 41 milijuna eura, Newcastle - Liverpool, (2011.)

Možda i najveći promašaj na ovom popisu. Doveden je kao veliko pojačanje, a u Liverpoolu nije pokazao gotovo ništa. Zapravo, Redsi su postali predmet sprdnje zbog ove vrlo loše kupovine, a vjerojatno su se najglasnije smijali upravo u Newcastleu otkuda je Carroll stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Julian Draxler, 40 milijuna eura, Wolfsburg - PSG, (2017.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine u ovo vrijeme bogati klub iz Pariza nije želio štedjeti. Draxler je igrao sjajno, privukao na sebe veliku pažnju i u PSG-u nisu ništa željeli prepustiti slučaju te su brzo iskeširali 40 milijuna eura. Ove je sezone odigrao 23 utakmice, zabio tri gola i dodao pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Lucas Moura, 39,5 milijuna eura, Sao Paulo - PSG, (2013.)

I posljednje mjesto na ovoj ljestvici pripada PSG-u. S Mourom nisu pogriješili iako Brazilac ne igra previše, ove je sezone zabilježio tek šest nastupa i ostvario učinak od jednog gola i jedne asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo