EURONOGOMET / Lovrenu mrvice u prvoj pobjedi Lyona u sezoni, u Nizozemskoj tri Vatrena na terenu

Image
Foto: Profimedia

Lyonu je ovo bila prva pobjeda ove sezone u prvenstvu, no Lavovi su i dalje na začelju ljestvice sa sedam bodova

12.11.2023.
19:26
Profimedia
VOYO logo

U susretu 12. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je na gostovanju pobijedio Rennes sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu ove sezone.

Image
VRUĆA DOBRODOŠLICA /

Jakirović je prvi na Rujevicu stigao kao trener Dinama: Pogledajte s kakvim su ga porukama dočekali Riječani

Image
VRUĆA DOBRODOŠLICA /

Jakirović je prvi na Rujevicu stigao kao trener Dinama: Pogledajte s kakvim su ga porukama dočekali Riječani

Pogodak odluke zabio je Jake O'Brien u 67. minuti na asistenciju Saela Kumbedija. Susret je uvelike usmjerilo isključenje domaćeg braniča Guela Douea koji je već u petoj minuti "pocrvenio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren za Lyon je dobio priliku tek u sudačkoj nadoknadi susreta, dok Duje Ćaleta-Car nije nastupio za goste. Lyonu je ovo bila prva pobjeda ove sezone u prvenstvu, no Lavovi su i dalje na začelju ljestvice sa sedam bodova, pet manje od opasne zone. Rennes je na 13. mjestu sa 12 bodova. Na ljestvici vodi PSG sa 27 bodova, Nica ima bod manje, a treći je Monaco sa 24 boda.

Vodeći dvojac nizozemskog prvenstva PSV Eindhoven i Feyenoord ostvario je pobjede u susretima 12. kola Eredivisie, dok je Ajax još jednom razočarao svoje navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSV je rutinski stigao do pobjede protiv PEC Zwollea sa 4-0 upisavši 12. uzastopnu pobjedu. Golove za momčad iz Eindhovena zabili su Hirving Lozano (5), Guus Til (28), Luuk de Jong (57) i Malik Tillman (78).

Tri boda je dohvatio i aktualni prvak Feyenoord koju je u derbiju kola slavio sa 1-0 protiv AZ Alkmaara. Pogodak odluke zabio je Quinten Timber u 24. minuti. Hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec je dobio priliku u zadnjih deset minuta za domaći sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax je nakon dvije uzastopne pobjede odigrao 2-2 protiv Almere Cityja ispustivši pobjedu u sudačkoj nadoknadi. Domaćin je poveo u 67. minuti golom Jochema Ritmeestera van de Kampa, no Ajax je okrenuo rezultat preko Chube Akpoma (68) i Benjamin Tahirovića (82). No, Tahirović je u sudačkoj nadoknadi skrivio kazneni udarac kojeg je za 2-2 realizirao Thomas Robinet.

Josip Šutalo je odigrao cijeli susret za Ajax, Borna Sosa je igrao prvo poluvrijeme, dok je Jakov Medić ostao na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi PSV s maksimalnih 36 bodova, Feyenoord je drugi sa 29 bodova, dok je Twente treći sa 29 bodova. AZ je sada četvrti sa 26 bodova, a Ajax je na skromnoj 12. poziciji sa 12 bodova.

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte i video: Novi miljenik Maksimira otkrio jesu li mu bolji zagorski štrukli ili sushi te kako mu ide učenje hrvatskog

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo