LOVREN VELIKA ŽRTVA REPROGRAMIRANJA LIVERPOOLA: / Klopp ima novu ideju. Evo kakav se scenarij sprema Vatrenom

Image
Foto: Profimedia

Da će se nešto morati mijenjati najbolje govori činjenica da je Liverpool počeo padati

18.3.2020.
12:00
Profimedia
VOYO logo

Ponajbolji svjetski nogometni menadžer, Jurgen Klopp, čini se ima novu ideju što će sa svojim Liverpoolom. Ova sezona bila je apsolutni kulminat liverpulskih crvenih. Prvenstvo su osvojili praktički na zimu i preostaje im samo još rutinska završnica prvenstva da bi se pokal prvaka Engleske nakon 30 godina vratio na Anfield.

Da će se nešto morati mijenjati najbolje govori činjenica da je Liverpool počeo padati. Ispali su iz Lige prvaka, domaćeg kupa, u prvenstvu su počeli sve slabije izgledati i čini se više da utakmice dobivaju na mišiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Dejan Lovren of Liverpool shows a look of dejection during the game. Watford v Liverpool, Premier League, Football, Vicarage Road, Watford, UK - 29 Feb 2020, Image: 502043651, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no, Credit line: Ryan Browne/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lovren na listi za odstrijel

Klopp će morati pustiti malo svježe krvi i riješiti se nekolicine igrača, a engleski The Sun tvrdi kako će ovoga ljeta vjerojatno Anfield napustiti čak šestorica igrača, među kojima će biti i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Englezi tvrde kako Klopp planira dovesti nekoliko novih igrača među kojima su napadač Leipzgia Timo Werner, krilnog napadača iz Dortmunda Jadon Sancho i veznjaka Denisa Zakariju, a to će zahtjevati odlaske nekih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis neželjenih je ovakav. Prvi na listi za odstrijel je Loris Karius. O njemu zaista ne treba puno. Vratar "šupljih" ruku, koji je primio suludo puno tragikomičnih golova i dalje je igrač Liverpoola na posudbi u Bešiktašu, a ovi ga vjerojatno neće otkupiti jer je Liverpool nabio oko osam milijuna eura odštetne klauzule.

Zatim, Dejan Lovren. Hrvat je opet na udaru kritike, a odigrao je vrlo malo utakmica ove sezone i nema razloga ostati. Traže ga Lazio, Tottenham i Arsenal, tvrde Englezi, a cijena bi bila negdje oko 15 milijuna eura, najviše 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

11th March 2020, Anfield, Liverpool, England; UEFA Champions League, Round of 16 Leg 2 of 2, Liverpool v Atletico Madrid : Divock Origi (27) of Liverpool during the game Liverpool v Atletico Madrid, UEFA Champions League, Round of 16, 2nd Leg, Football, Anfield, UK - 11 Mar 2020, Image: 505572267, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line: Mark Cosgrove/News Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odlaze Keita i Origi

Nathaniel Clyne nije nastupio niti jednom ove sezone, na početki sezone pogodila ga je ozljeda i kasnije se nije nametnuo, a u njegovu se kontekstu spominjao jedino Napoli od zainteresiranih.

Pomalo iznenađujuće, Englezi vele da bi se Klopp mogao riješiti i Nabyja Keite, igrača kojeg je prošle sezone platio 50 milijuna eura. Keita je ispao iz kadra još zimus, a Klopp više preferira Hendersona, Fabinha i Wijnalduma u sredini, dok im je Oxlade-Chamberlain česta rezerva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otići će vjerojatno i švicarski Kosovar Xherdan Shaqiri i to lako moguće u Romu za 25 milijuna eura.

Klopp bi se na koncu mogao riješiti i svog džokera s klupe, igrača za velike utakmice, Divocka Origija. Origi je vrhunski napadač, ali pored Firmina nema šanse pa je šeteta da trati najbolje godine na klupi. Za njega će ponuda sigurno biti, a trenutno vrijedi 20 milijuna eura i vjerojatno neće tražiti više od 30-ak milijuna za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo