PITAMO VAS / Lovren se oprostio od vatrenog dresa, a koga vidite u prvih 11 umjesto njega? Izbora je puno

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Tko će zaigrati u prvih 11 umjesto Lovrena?

23.2.2023.
12:14
Profimedia
VOYO logo

Dejan Lovren je na svojem Instagram profilu objavio kako se povlači iz hrvatske reprezentacije. U emotivnoj poruci se zahvalio navijačima, suigračima i svim izbornicima te je otkrio kako mu je bilo teško donijeti ovakvu odluku.

Image
LEGENDA REKLA ZBOGOM /

Zlatko Dalić poslao emotivnu poruku nakon što se Lovren povukao iz reprezentacije: 'Njega uvijek želite imati na svojoj strani'

"Želio bih vam se obratiti s ne baš radosnim vijestima, ali vjerujte mi, ovu odluku donio sam otvorena srca i nakon dugo razmišljanja. Dosta mi ovo teško pada, i dok to pišem pokušavam ne zaplakati, ali već me dobro poznajete kao čovjeka sa srcem i neskrivenim emocijama. Došao je i taj dan kada se moram pozdraviti i reći Zbogom hrvatskoj reprezentaciji, makar i dalje sebe vidim kao vatrenog navijača koji će uvijek bodriti svoju reprezentaciju", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren je za Hrvatsku debitirao 2009. godine, a od tada je skupio 78 nastupa te je postigao pet pogodaka. Bio je iznimno bitan igrač u oba velika pohoda na posljednja dva svjetska prvenstva kada je Hrvatska osvojila srebro, odnosno broncu. 

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tko će s Joškom tvoriti 'hrvatski zid'?

Svoju karijeru je počeo u Dinamu, a onda ga je put odveo u Lyon. Tamo se zadržao tri godine prije nego što je preselio u Englesku. Nakon samo jedne sezone u Southamptonu preselio je u Liverpool, s kojim je pokorio Europu osvojivši Ligu prvaka te je podigao i trofej Premier lige. Nakon sjajnih godina u Liverpoolu, preselio je u Zenit iz St. Petersburga. Nakon Katara potpisao je za Lyon te se tako vratio u klub u kojem je počeo svoj inozemni put. A dok će se Lovren koncentrirati na klupski nogomet, mi se pitamo, tko će zamijeniti Lovrena u prvih 11?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Joško Gvardiol ima zacementirano mjesto u prvoj momčad, ali tko će u budućnosti biti njegov kolega? Martin Erlić je u nekoliko utakmica pokazao da se radi o sjajnom stoperu, dok su Josip Šutalo i Gvardiol već provjerena kombinacija. No, tu je još imena na koje se ne smije zaboraviti: Kristijan Jakić igra sjajno u Eintrachtu otkako je prebačen na poziciju stopera, Josip Stanišić ne igra puno u Bayernu, ali je jasno o kakvom se talentu radi. Sposoban je pokriti desni bok, ali i stopersku poziciju.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Duje Ćaleta-Car je u teškoj situaciji u Southamptonu, ali ako se vrati na prave staze, mogao bi očekivati poziv Zlatka Dalića. Koji je vaš izbor, koga biste voljeli vidjeti uz Gvardiola u obrani hrvatske reprezentacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo