na anfieldu do 2021. / Lovrenu novi ugovor s 'redsima': Hrvat se ugurao među najplaćenije braniče lige

Image
Foto: AP Images

Lovren, kojeg je u klub doveo bivši trener Brendan Rodgers, borio se s ozljedama i nestabilnom formom u prvoj sezoni, no ovaj novi ugovor pokazuje da mu trener Klopp vjeruje

28.4.2017.
16:58
AP Images
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren produljio je ugovor s engleskim prvoligašem Liverpoolom do 2021. godine, objavio je klub u petak na svojim službenim stranicama.

Lovren (27) je u Liverpool došao iz Southamptona 2014. godine i od tada je u dresu Redsa odigrao 105 utakmica i zabio četiri gola. Samo ove sezone je u 28 utakmica postigao dva pogotka za Liverpool. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je ovo poseban dan za mene i moju obitelj", kazao je hrvatski branič čiji postojeći ugovor s Liverpoolom istječe na kraju sezone 2018./19. Financijske pojedinosti ugovora nisu objavljene.

"Mislim da sam danas najsretniji čovjek na svijetu, to je kao ostvarenje sna. Uvijek mi je bio san ostati dugo u klubu kojeg volim, a to je Liverpool", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren, kojeg je u klub doveo bivši trener Brendan Rodgers, borio se s ozljedama i nestabilnom formom u prvoj sezoni u klubu, no ovaj novi ugovor pokazuje da mu Juergen Klopp vjeruje. 

"Nakon svega što se događalo na početku, čini mi se da sam bolji zadnje dvije sezone nego u prvoj", rekao je Lovren. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub me nagradio, vjeruju u mene kao i navijači i to je ono što poštujem", zaključio je. 

Hrvat među najplaćenijim braničima lige 

Kako je određeno novim ugovorom, hrvatski reprezentativni branič odsad će zarađivati 100.000 funti, odnosno gotovo 900.000 kuna na tjednoj bazi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time se 'ugurao' među top 5 najlaćenijih braniča Premiershipa, po mnogima najjače lige svijeta. 

A tko je ostao ispred njega? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrto, treće i drugo mjesto dijele tri stopera iz dvaju klubova najvišeg platežnog razreda engleskog nogometa. David Luiz (Chelsea), Nicolas Otamendi i Vincent Kompany (Manchester City) zarađuju po 120.000 funti (otprilike milijun i pedeset tisuća kuna) tjedno.

A na samom vrhu i daleko iznad ostalih je veteran John Terry, također iz Chelseaja. Iako je u drugom planu, a ove je momčadi pod vodstvom Antonija Contea upisao tek pet nastupa, Terry je još uvijek simbol i kapetan engleskog velikana koji ove sezone neprikosnoveno plovi prema novom naslovu prvaka. Zarađuje 150.000 funti (nešto više od milijun i 300 tisuća kuna) tjedno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo