LOVREN OTKRIO ŠTO SE ZAPRAVO DOGAĐA S VATRENIMA: / Stanje u svlačionici nije najbolje - 'Mladi igrači nas ne poštuju, to smo im rekli u lice'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dalić je kazao kako on silno poštuje starije igrače poput Luke Modrića, Dejana Lovrena i ostalih i da bi takav stav trebali imati i mlađi igrači

1.4.2021.
12:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, šokirao je javnost kada je nakon završetka prvog kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine rekao da Hrvatska više nije momčad, kao što je to bila ona koja je osvojila srebro u Rusiji 2018. godine.

Dalić je kazao kako on silno poštuje starije igrače poput Luke Modrića, Dejana Lovrena i ostalih i da bi takav stav trebali imati i mlađi igrači, što znači da ga očito nemaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo mišljenje dijeli i Dejan Lovren, lider obrane u reprezentaciji.

"Izbornik je u pravu. Ne bih ulazio u detalje, ali mislim da se novi dečki u reprezentaciji moraju dokazati. To ću kazati i to smo im mi stariji rekli u lice. Oni se moraju dokazivati iz dana u dan i to ne samo na utakmicama, nego i na treninzima. Ne smiju misliti da su u reprezentaciju došli samo tako, nego da pokažu zašto su zaslužili poziv. Mi stariji igrači to vidimo i dobro znamo da je prije bilo drukčije", rekao je Dejan Lovren u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Croatia's defender Dejan Lovren (L) celebrates with Croatia's forward Ivan Perisic after scoring a goal during the UEFA Nations League Group C football match between France and Croatia at the Stade de France in Saint-Denis, near Paris on September 8, 2020.,Image: 556875642, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Sve su im rekli u lice

Zatim je pojasnio što misli i otkrio je kako su sve to rekli mlađim igračima u lice.

"Kad smo mi kao mlađi dolazili u reprezentaciju, ginuli smo na svakom treningu samo da uđemo u postavu. Danas novi klinci sve olako shvaćaju i svoj stav prema reprezentaciji i nama starijima moraju promijeniti. Oni to znaju, mi smo im to rekli. Ne krivim ih previše, mladi su, druga su vremena i vjerujem da će sve doći na svoje. Da će se i oni malo opustiti kroz pripreme. Moraju pratiti nas starije", veli Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veli kako ih neki igrači koji su došli nakon SP-a 2018. godine katkada ne poštuju.

"Nekad nas respektiraju, a nekad baš i ne. Mislim da sve više postajemo iskreni. Ja ću uvijek svakome reći što mislim i toga se ne sramim. Kad je reprezentacija u pitanju, pravila se moraju poštovati. Ne možeš utakmicu odrađivati sa sedamdeset ili osamdeset posto ili se naljutiti ako nisi u prvih jedanaest. Ako mi stariji ginemo na terenu, moraju i oni", naglasio je Lovren i naglasio kako ne treba previše brinuti oko plasmana na SP 2022. godine i da će se reprezentacija sigurno plasirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo