LOVREN I KOVAČIĆ KRENULI U BORBU PROTIV KORONE: / 'Ovo je kritično vrijeme i odlučili smo pomoći'

Image
Foto: Profimedia

Zbog lošeg stanja na Otoku, odlučili su reagirati i nogometaši Premiershipa

9.4.2020.
11:00
Profimedia
VOYO logo

Zloglasni koronavirus do sada je odnio više od sedam tisuća života u Velikoj Britaniji, a broji se više od 60 tisuća zaraženih i stanje polako postaje zaista kritično. Među zaraženima je čak i premijer Boris Johnson, a u srijedu je umro čak 938 ljudi i čini se da bi moglo biti samo gore.

Zbog lošeg stanja na Otoku, odlučili su reagirati i nogometaši Premiershipa među kojima su i Dejan Lovren i Mateo Kovačić. Humanitarnu akciju pokrenuo je kapetan Liverpoola i Lovrenov suigrač, Jordan Henderson, a dogovoreno je da će igrači uplaćivati novac zdravstvenom sustavu kako bi im olakšali borbu s koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Jordan Henderson celebrates with Dejan Lovren of Liverpool Tottenham Hotspur v Liverpool, UEFA Champions League Final, Football, Wanda Metropolitano Stadium, Madrid, Spain - 01 Jun 2019, Image: 442241964, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, Model Release: no, Credit line: BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oglasili su se priopćenjem i objasnili svoje razloge...

"U posljednjih nekoliko tjedana smo, kao skupina premijerligaških igrača, održali brojne razgovore s namjerom stvaranja fonda iz kojeg bi se novac raspoređivao tamo gdje je najpotrebniji u krizi s COVID-om 19, pomogao onima koji se bore za nas na prvoj crti u Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS), kao i u drugim ključnim područjima u potrebi. Ovo je kritično vrijeme za državu i za zdravstveni sustav, svi smo odlučni da pomognemo na koji god način možemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo potvrditi da smo, nakon dugih razgovora s velikim brojem igrača iz svih klubova Premiershipa stvorili inicijativu #PlayersTogether (Igrači zajedno) u suradnji s NHS Charities Together kako bismo pomogli u priljevu i distribuciji novca brzo i efikasno tamo gdje je najpotrebniji.

NHSCT je nacionalna krovna organizacija za više od 150 registriranih humanitarnih organizacija za zdravstveni sustav koja usko surađuje s Odborom za humanitarne akcije, Odjelom za zdravlje i socijalnu skrb i NHS-om Engleska kako bi predstavljala, predvodila i podržavala službene humanitarne akcije NHS-a. NHSCT je službeni humanitarni partner NHS-a na nacionalnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doprinos koji će ova inicijativa stvoriti pomoći će NHSCT-u brzo dobiti sredstva za pomoć prvoj liniji na brojne načine uključujući dobrobit zaposlenika, volontera i pacijenata pogođenih COVID-om 19, kao i pomoć u njihovu radu na drugim kritičnim razinama, sad i dugoročno.

Inicijativu #PlayersTogether stvorili smo kako bismo mi igrači zajedno surađivali u stvaranju volonterske inicijative, odvojene od bilo kojeg kluba ili lige, koja može pomoći u dobivanju potrebnih sredstava onima koji ih sad trebaju. Kako bismo pokušali pomoći, uz mnoge druge u državi, napraviti pravu razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše molitve i misli idu svima pogođenima ovom krizom. Držeći se zajedno prebrodit ćemo ovo. Ostanite doma. Zaštitite zdravstveni sustav. Spasite živote", poručili su igrači.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo