LOVRE KALINIĆ ZAUSTAVIO TOTTENHAM: / Vratar Vatrenih uništio Kanea i društvo te kreirao iznenađenje večeri

Image
16.2.2017.
20:54
VOYO logo

Gol za pobjedu zabio je Jeremy Perbet u 59. minuti, na asistenciju Danijela Miličevića. Odličan je bio Kalinić, siguran na vratima koja nisu mogli ugroziti Dele Alli i Harry Kane koji je u 49. minuti pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golčina Bernardeschija za rođendan

I drugi hrvatski reprezentativac prezimena Kalinić također je slavio večeras. Napadač Nikola Kalinić nije zabio, nije se našao čak ni u jednoj šansi, ali je Fiorentina došla do pobjede u gostima kod Borussije Mönchengladbach. Gosti su do konačnih 1:0 došli najljepšim pogotkom večeri.

Federico Bernardeschi zabio je slobodni udarac s 30 metara, lijevom nogom u bliži kut vratara Sommera. Fiorentinina "desetka" tako si je na najbolji način čestitala 23. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva dana su PSG-ove zvijede Angel Di Maria i Edinson Cavani na svoj rođendan "izbušili" Barcelonu, sad se i Bernardeschi odlučio počastiti na jednaki način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Kalinić igrao je do 77. minute, kad ga je zamijenio Babacar. Milan Badelj sjajno je odradio svih 90 minuta u veznom redu Fiorentine, njegovu odličnu igru nije poremetio ni žuti karton u 64. minuti.

U izboru portala WhoScored.com proglašen je igračem utakmice zbog sjajne statistike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku domaćin je imao u 14. minuti, ali je udarac Thorgana Hazarda obranio Ciprian Tatarusanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtaru pobjeda u Vigu

Premda je posljednju službenu utakmicu igrao u prosincu, Šahtar je odigrao odlično u Španjolskoj pobijedivši Celtu 1-0. Pogodak odluke zabio je Blanco Leščuk u 27. minuti susreta. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrao je cijeli susret za Šahtar, a u 45. minuti je dobio žuti karton.

Lyon je lako na gostovanju pobijedio AZ Alkmaar 4-1 i praktički osigurao nastavak natjecanja. Golove za goste zabili su Lucas Tousart (26), Alexandre Lacazette (45+2, 57) i Jordan Feri (90+4), dok je pogodak za Nizozemce zabio Alireza Jahanbakhsh (68-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rostov je sav posao obavio u prvoj utakmici pobijedivši prašku Spartu 4-0. Golove za domaćine zabili su Miha Mevlja (15), Dimitri Poloz (38), Christian Noboa (40) i Aleksandar Buharov (67).

Kopenhagen slavio protiv Ludogoreca u gostima

Veliki korak prema plasmanu u osminu finala načinio je i Kopenhagen pobijedivši u Sofiji Ludogorec 2-1. Danci su zabili po jedan pogodak na otvaranju svakog poluvremena, u drugoj minuti vlastitu mrežu je pogodio Anicet Abel, a u 53. minuti zabio je Youseff Toutouh. Pogodak nade za Ludogorec zabio je Claudiu Keseru u 81. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiakos i Osmanlispor su odigrali 0-0 u susretu s devet žutih i jednim crvenim kartonom. 'Pocrvenio' je domaći stoper Viana u 74. minuti zbog nesportskog poteza.

Krasnodar je pobijedio Fenerbahče 1-0, a pogodak odluke zabio je Viktor Claesson u četvrtoj minuti utakmice. Za ruski sastav to je bila prva službena utakmica nakon 5. prosinca kada je završio prvi dio ruskog prvenstva. Od tada je Krasnodar odigrao sedam prijateljskih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska liga, rezultati prvih utakmica šesnaestine finala:

Krasnodar - Fenerbahçe 1:0 Alkmaar - Lyon 1:4 Astra Giurgiu - Genk 2:2 Celta Vigo - Šahtar 0:1 Rostov - Sparta Prag 4:0 Gent - Tottenham 1:0 Ludogorec - FC Kopenhagen 1:2 Borussia (M) - Fiorentina 0:1 Olympiakos - Osmanlispor 0:0

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo