OŠTRA KRITIKA / Bivša ikona Bayerna savjetovala upravi kluba da uče iz grešaka: 'Isto je bilo i s Nikom Kovačem'

Image
Foto: AFP

Vincent Kompany, 38-godišnji bivši igrač Manchester Cityja i belgijske reprezentacije, nedavno je potpisao trogodišnji ugovor s Bayernom

8.6.2024.
13:39
AFP
VOYO logo

Lothar Matthäus, proslavljeni njemački nogometaš i bivša ikona Bayerna, uputio je savjet upravi minhenskog kluba, naglašavajući potrebu da pruže veću podršku novom treneru Vincentu Kompanyju i ne ponavljaju pogreške iz posljednjih godina kao što je to, naprimjer, bio slučaj s bivšim hrvatskim reprezentativcem Nikom Kovačem. Prema Matthäusu, to bi predstavljalo značajan korak naprijed u odnosu na tretman prethodnih trenera.

Image
Nijemci tvrde /

Stvara li se nova hrvatska kolonija? Njemački prvoligaš zainteresiran za golmana Vatrenih

Image
Nijemci tvrde /

Stvara li se nova hrvatska kolonija? Njemački prvoligaš zainteresiran za golmana Vatrenih

Vincent Kompany, 38-godišnji bivši igrač Manchester Cityja i belgijske reprezentacije, nedavno je potpisao trogodišnji ugovor s Bayernom. Prošla sezona ga je zatekla na čelu Burnleya, ali je klub ispao iz Premier lige. Matthäus se nada da će Kompany dobiti priliku za rad bez prekomjernog pritiska klupske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bayern mora naučiti lekciju iz proteklih šest ili sedam godina. Imam osjećaj da nitko nije poštivao Hansija Flicka. Isto je bilo i s Nikom KovačemJulianom Nagelsmannom Thomasom Tuchelom. Treneri se u prosjeku mijenjaju svake godine i pol, a u to su uključeni vodeći ljudi kluba," istaknuo je Matthäus.

Niko Kovač, koji je s Bayernom osvojio dvostruku krunu, ranije je bio izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, a potom i seniorske reprezentacije. Vodio je Eintracht Frankfurt do osvajanja njemačkog kupa, a kasnije je preuzeo Bayern te Monaco prije nego što je prije dvije godine preuzeo Wolfsburg. Kovač je u ožujku smijenjen s pozicije trenera Wolfsburga, a sada se spekulira da bi mogao preuzeti Shabab Al Ahli, klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo