Udarila i njemacka legenda: Guardiola pod paljbom novih kritika

Legenda njemackog nogometa Lothar Matthaus prikljucio se valu kritika na racun stila igre koji njeguje Bayernov trener Pep Guardiola.

2.5.2014.
11:16
VOYO logo

Nakon sto je Real Madrid u polufinalu Lige prvaka deklasirao Bavarce s ukupnih 5:0 njemacki su mediji puni kritika prema Guardioli i njegovoj ''tika-taki'', igri s beskonacnim dodavanjima kakvom je svojedobno ucinio Barcelonu nedodirljivom. U Bayernu je s takvom igrom uvjerljivo osvojio Bundesligu, ali europski naslov nije uspio obraniti.

"Ovdje ne mozete igrati katalonskim stilom. Ne mozete ocekivati da Bayern igra poput Barcelone", rekao je za Allgemeine Zeitung Lothar Matthaus, isti onaj koji je prije samo mjesec dana u razgovoru za web-stranicu Bundeslige izrazio odusevljenje Guardiolom i porucio kako Bayern pod njegovim vodstvom moze biti samo jos bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nekoliko losijih utakmica posljednjih tjedana promijenilo je u potpunosti Matthausovo misljenje.

"Guardiola je radio previse rotacija zbog cega je momcad izgubila ritam. Posebno se to vidi na primjeru Philippa Lahma. Zbog njegova konstantnog seljenja izmedu desnog boka i veznog reda uvukla se nesigurnost u cijelu momcad", dodao je umirovljeni nogometas koji je 12 sezona nosio dres Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo