LOŠE VIJESTI STIŽU IZ MEKSIKA: / Čak 22 slučaja zaraze zabilježena u klubu s vrha tablice

Image
Foto: Profimedia

Za sada nije poznato kad će meksičko prvenstvo biti nastavljeno

28.6.2020.
11:17
Profimedia
VOYO logo

Čak 22 nova slučaja zaraze novim koronavirusom zabilježena su u meksičkom nogometnom klubu Cruz Azul, od čega je pozitivno bilo osam nogometaša, a 14 pozitivnih testova je zabilježeno u ženskoj ekipi, objavila je agencija AFP.

Sve pozitivne osobe nisu imale nikakve simptome bolesti Covid-19, a osim toga još sedam nogometaša i dvije nogometašice su imali neodređen rezultat na testiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Cruz Azula dolazi iz meksičkog glavnog grada, ali se trenutačno nalazi na pripremama pa su u klubu odlučili da će sve zaražene igrače vratiti u Ciudad de Mexico, gdje će biti u izolaciji i pod liječničkim nadzorom. Među zaraženim igračima je i urugvajski napadač Jonathan Rodriguez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksičko prvenstvo je, kao i mnoga u Srednjoj i Južnoj Americi, podijeljeno na dva dijela, tzv. 'clausuru' i 'aperturu'. 'Clausura' je prekinuta zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, a prvak nije proglašen. Cruz Azul je u trenutku prekida bio vodeća momčad prvenstva i zbog toga će igrati u sljedećoj sezoni CONCACAF Lige prvaka.

Za sada nije poznato kad će meksičko prvenstvo biti nastavljeno, ali se zna da će od 3. do 19. srpnja biti odigran prijateljski turnir osam momčadi, s kojeg će prihod od televizijskih prava biti namijenjen djeci zdravstvenih djelatnika koji su izgubili život tijekom pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksički Kup će biti odigran bez nazočnosti gledatelja na tribinama, a na njemu će sudjelovati Club America, Atlas, Cruz Azul, Guadalajara, Mazatlan, Pumas, Tigres i Toluca, osam klubova koji će biti podijeljeni u dvije skupine. Jednoj će skupini domaćin biti Zapopan, a drugoj Ciudad de Mexico.

Sve najnovije vijesti o koronavirusu pratite ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo