LOKOMOTIVIN DIREKTOR OTVORENO NA VRUĆE TEME: / Šikić 'oprao' Dinamo kao malo tko, a nije štedio niti Hajduk, Rijeku i Osijek

Image
Foto: PIXSELL

Lokomotiva je dvaput ove sezone pobijedila Dinamo, Šikić zna zašto

11.5.2018.
8:55
PIXSELL
VOYO logo

Dvaput je u tekućoj sezoni Lokomotiva svladala Dinamo u okvirima hrvatskog nogometnog prvenstva. Njen trener Goran Tomić napravio je ono što nitko prije na klupi kluba s Kajzerice nije uspio, dapače, do ove dvije pobjede omjer međuosobnih ogleda tih dvaju klubova kazivao je da je Dinamo upisao 26 pobjeda i jedan remi protiv momčadi kluba koji se običava nazivati njihovom 'filijalom'.

Sam Tomić nije želio komentirati navedene brojke, kazao je da ga neko vrijeme nije bilo u Hrvatskoj, a i kad je bio nije bio blizu kluba pa je sve prebacio na dobar rad iz kojeg je u posljednjih šest utakmica proizašlo pet pobjeda i remi. No, ono što nije htio komentirati Tomić, spremno je i bez imalo ustručavanja prokomentirao Lokomotivin direktor Božidar Šikić koji na upit odakle sad odjednom pobjede protiv Dinama odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad lošiji Dinamo

"Zato jer Dinamo nikad nije bio lošiji nego što je danas! Mnogo je toga pogrešno napravljeno u Maksimiru, ali ne da mi se više ni s kim svađati, malo sam ostario... Kad sam im sugerirao da trebaju 'skrenuti desno', jer je tamo 'autocesta', oni su skrenuli 'lijevo' i otišli 'na planinski putić."

Image
Foto: PIXSELL

Njegovu izjavu prenose Sportske novosti pri čemu se dodaje i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'Ubili' smo ih u Maksimiru, a i u Kranjčevićevoj smo imali još prilika, iako su u drugom dijelu i Plavi nešto odigrali i stvorili nekoliko zgoda. Međutim, taj je poraz još bolniji za Dinamo znamo li da smo igrali bez petorice igrača! Glavni uzrok naših uspjeha ipak leži u Dinamu, u njihovu izgledu i igri. Onako kako se Dinamo postavio protiv nas i u Maksimiru i u Kranjčevićevoj, ne može pobijediti nikoga! Baš nikoga! I to je osnovni problem..."

Okretanje domaćim igračima

I dok se gotovo svi boje odgovoriti na priče prema kojima Lokomotivi nije bilo dozvoljeno svladati Dinamo, Šikić u zaključku ističe navodeći i put kojim klub namjerava ići:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve su te ulične priče ipak samo - ulične priče, mrkva na batini! Tko je to nama branio da pobijedimo Dinamo? Baš nitko! Ali, Dinamo je bio bolji i kvalitetniji. Pogledajmo, uostalom, koliko su puta Plavi u zadnjih desetak godina svladali Hajduk i Rijeku. Pa kako ne bi onda nas... Ali, sad smo i mi dočekali svoju priliku, možda je razlog i u tome što u svlačionici imamo sve više naših igrača, poniklih u našoj omladinskoj školi koja je, uz Dinamovu, najbolja u Hrvatskoj. Ozbiljno radimo s mladima, proizvodimo i stvaramo prvoligaške igrače, za razliku od Rijeke, Hajduka i Osijeka, koji kupuju zrele i polovne igrače sumnjive kvalitete. I to je naš smjerokaz za budućnost. Imali smo i još imamo neke Dinamove igrače na posudbi, ali njih je sve manje i pokušat ćemo se okrenuti isključivo našim igračima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo