LOKOMOTIVA DOVELA BIVŠEG VATRENOG I PRVAKA HRVATSKE: / 'Znam tu desetak igrača, igrao sam s Pivarićem i Jelavićem...'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Maleš je svoj vrhunac imao kao član Rijeke, kad je bio možda i najbolji veznjak HNL-a. Od 2013. do 2018. godine on je kao nezamjenjiv član sudjelovao u uspjesima Riječana u HNL-u i u Europi.

12.2.2021.
13:54
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnji igrač Rijeke i član hrvatske nogometne reprezentacije Mate Maleš vratio se u Lokomotivu, objavio je klub s Kajzerice. U Malešu vide igrača koji bi im mogao pomoći da se dignu s predzadnjeg mjesta Prve HNL. Maleš je nedavno raskinuo ugovor s norveškim klubom Sarpsbongom.

Mate je prvi put stigao u Lokomotivu u sezoni 2009./2010., gdje je do ljeta 2013., kao kapetan predvodio Lokomotivinu generaciju koja je osvojila drugo mjesto lige te su igrali finale kupa. Ukupno je upisao 51 službeni nastup u dresu Lokosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam što sam se vratio, Lokomotiva je moj klub, lijepe trenutke sam proživio ovdje. Znam desetak sadašnjih igrača, dijelio sam svlačionicu s Pivarićem, s Jelavićem sam zajedno igrao za reprezentaciju Hrvatske protiv Švicarske. Vjerujem kako ćemo svi zajedno napraviti što bolji uspjeh u nadolazećim utakmicama!", izjavio je Maleš povodom dolaska na Kajzericu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upisao nastup za Vatrene

Maleš je svoj vrhunac imao kao član Rijeke, kad je bio možda i najbolji veznjak HNL-a. Od 2013. do 2018. godine on je kao nezamjenjiv član sudjelovao u uspjesima Riječana u HNL-u i u Europi. Kruna svega su dva osvojena Hrvatska kupa te jedan naslov prvaka Hrvatske.

Za Vatrene je odigrao jednu jedinu utakmicu. Prepoznao ga je tadašnji izbornik Niko Kovač koji je za svojih igračkih dana imao slične karakteristike kao i Maleš – neustrašivost, energiju i borbenost na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njegovog “zlatnog doba” u Rijeci uslijedilo je lutanje po Europi. Besplatno je preselio u Cluj, gdje nije ostavio zapažen trag, a uslijedila je neslavna epizoda u Norveškoj.

Još je igrao za Rijeku, Lokomotivu, Zagrebu i Dinamo, no njegovu karijeru obilježili su problemi s ozljedama zbog kojih nije uspio iskoristiti svoj puni potencijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo