LOKOMOTIVA BI SE MOGLA NENADANO POJAČATI ZA LP: / 'Bila je to strahota od ponude. Podcijenili su Lokomotivu, igrača, i hrvatsku ligu'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Bila je to strahota od ponude koja apsolutno nije zanimala Lokomotivu, a i njemu su nudili preslab ugovor'

4.8.2020.
4:30
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni branič Toni Datković, koji je s Huescom osvojio drugu španjolsku ligu, u petak će se vratiti u zagrebačku Lokomotivu na pripreme uoči kvalifikacija za Ligu prvaka.

Image
Image

Zagreb: Lokomotiva i Istra sastali se u 13. kolu HT Prve lige 03.11.2018., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, NK Lokomotiva - NK Istra 1961. Toni Datkovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

ISPLATILO SE OPET POSLOVATI S DINAMOM: Lokosi šalju ‘modrima’ tri ključna igrača, ali stižu im dvije mlade zvijezde s Maksimira

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ISPLATILO SE OPET POSLOVATI S DINAMOM: /

Lokosi šalju 'modrima' tri ključna igrača, ali stižu im dvije mlade zvijezde s Maksimira

Huesca imala mogućnost otkupa njegovog ugovora od Lokomotive

Huesca, gdje je Datković bio na jednogodišnjoj posudbi, imala je mogućnost otkupa njegovog ugovora od Lokomotive no španjolski klub je ponudio premali iznos pa će se 26-godišnji stoper priključiti pripremama u Zagrebu.

Španjolski prvak druge tamošnje lige nudio je smiješne cifre, kao da kupuju igrača iz pete španjolske lige, a ne igrača koji im je pomogao da uđu u Primeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to strahota od ponude koja apsolutno nije zanimala Lokomotivu, a i njemu su nudili preslab ugovor. Podcijenili su Lokomotivu, igrača, i hrvatsku ligu“, kaže zastupnik Andy Bara uključen u pregovore.

Datković će se s Lokomotivom boriti za Ligu prvaka, ali ima i dobre ponude iz drugih liga pa možda ode tijekom prijelaznog roka“, dodaje. Zasad ima ponude jednog belgijskog prvoligaša, talijanskih drugoligaša, a interes je iskazao i jedan španjolski drugoligaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datkoviću ugovor s Lokomotivom istječe za godinu dana

Datkoviću ugovor s Lokomotivom istječe za godinu dana, 30. lipnja 2021. godine. Njegova tržišna cijena kreće se oko 550.000 eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

Lokomotiva je u svojoj najboljoj sezoni izgubila u subotu u finalu kupa od Rijeke s 0:1 te je zauzela drugo mjesto u prvenstvu iza Dinama što ju je odvelo u kvalifikacije za Ligu prvaka, natjecanje najboljih europskih klubova. Igrači će se već u petak okupiti uoči nadolazeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datković, koji je prije odlaska u Španjolsku bio standardni prvotimac Lokomotive, trebao bi pojačati njenu zadnju liniju na europskom putu.

"Doći ću na pripreme pa ćemo vidjeti za dalje“, rekao je Datković u telefonskom razgovoru iz rodnog mjesta Metajne na otoku Pagu gdje se nalazi na odmoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Huescu je odigrao 19 utakmica pomogavši joj da se vrati u Primeru. Momčad s istoka zemlje je u posljednjem kolu pobijedila 1-0 u gostima Sporting Gijón i tako zauzela prvo mjesto sa 70 bodova, jednim više od Cádiza.

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zagreb: Susret GNK Dinamo i NK Lokomotiva u 23. kolu Prve HNL 02.03.2019, Stadion Kranjceviceva, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo. Amer Gojak; Toni Datkovic Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

"Sve se bilo dobro poklopilo u zadnjem kolu“, rekao je Datković koji je proveo 90 minuta na travnjaku u toj posljednjoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjedom smo unijeli neopisivu radost u grad. Svi su pričali samo o tome, ljudima smo vratili osmijeh na lica“, dodao je o dojmu iz Huesce, grada s 53.000 stanovnika napaćenog zbog koronavirusa.

'Ne znam zašto su propali pregovori oko ostanka Datkovića'

Huesca je, međutim, ostala bez dvojice od četvorice stopera jer se osim Datkovića u svoj matični klub Anderlecht vratio i posuđeni Josué Sá. Datković je bio jedini stoper s jačom lijevom nogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam zašto su propali pregovori oko ostanka Datkovića, a mislim da vam tu informaciju ne bih smjela niti mogla dati", rekla je Huescina glasnogovornica Jara Echeverrćia López.

Novine Heraldo de Aragón, iz regije u kojoj se nalazi grad Huesca, izvijestile su u ponedjeljak kako je "ostanak Datkovića u Huesci došao u slijepu ulicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premda u klubu ne odbacuju mogućnost da ipak ostane, razgovori uključenih strana nisu doveli do sporazuma pa se igrač sprema priključiti pripremama Lokomotive“, piše Heraldo.

Image
Image

11.05.2019., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 33. kolo, NK Lokomotiva - NK Osijek. Gabrijel Boban, Toni Datkovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Datković je igrao i za Novalju, Rijeku, Pomorac, te slovenske klubove Zavrč i Koper prije nego je obukao dres Lokomotive. Ima jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo