BILIĆ O ČAČIĆU: / 'Poraz od Portugala je bio šokantan. Naš izbornik zna što ga čeka, posljedice su logične...'

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK
29.6.2016.
13:12
AFP, GLYN KIRK
VOYO logo

Nakon senzacionalnog poraza od Islanda (1-2) u osmini finala Europskog prvenstva engleski izbornik Roy Hodgson podnio je ostavku, a u domovini je odmah krenula potraga za njegovim nasljednikom.

'Moraš imati karizmu i znanje'

"Da bi bio izbornik, moraš imati nekakvu vjerodostojnost. Moraš imati nekakvu karizmu, nekakvo znanje. Trebat će ti povjerenje i poštovanje tvojih igrača. Ne moraš biti najbolji igrač u svojoj zemlji, ne moraš biti David Beckham, ali moraš imati nešto posebno. Moraš biti vođa. Tako je u svakoj zemlji. Minimalni zahtjev za izbornika je da ima jednu iznimnu vrlinu - karizmu, taktiku ili nešto treće. Posao engleskog izbornika je zahtjevan. Pritisak je nevjerojatan i to se ne može naučiti u knjigama. Čuo sam da bivši engleski kapetan Alan Shearer želi biti izbornik. To što si bio velik igrač te ne čini velikim trenerom, ali nitko ne može osporiti da to može pomoći", napisao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POTRESENI BILIĆ POSLAO PORUKU TURCIMA: ‘Ne mogu vjerovati. Svi moji osjećaji su uz žrtve. Molim vas ostanite jaki’

ENGLEZI NA PRAGU VELIKE ODLUKE: Najprije privremeni izbornik, a onda prava senzacija na klupi Tri lava!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ENGLEZI ŽELE BILIĆA ZA IZBORNIKA: /

5 razloga zašto misle da je Hrvat idealan za to

Image
ENGLEZI ŽELE BILIĆA ZA IZBORNIKA: /

5 razloga zašto misle da je Hrvat idealan za to

Među favoritima za Hodgosonova nasljednika se spominje aktualni engleski U-21 izbornik Gareth Southgate.

"Takav je bio i moj put u Hrvatskoj. Postao sam izbornik U-21 reprezentacije 2004. i to mi je iskustvo puno pomoglo kad sam dvije godine kasnije preuzeo seniorsku momčad. Ali pomogla mi je i činjenica da je bilo vrijeme za velike promjene u momčadi i za uvođenje mladih igrača. U Engleskoj nije tako. Roy je to već obavio, imate mladu momčad i zato to nije razlog za imenovanje Southgatea", dodao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatski navijači su razočarani'

Osvrnuo se potom i na situaciju s Hrvatskom koja je, kao i Engleska, ispala u osmini finala. Doduše, ne od autsajdera poput Islanda, već od Ronaldova Portugala.

"Uvijek pokušavam biti suosjećajan prema izbornicima jer u modernom svijetu ih se gazi kada stvari krenu krivo. Tako je i u Hrvatskoj gdje navijači također nisu sretni. Kao i engleski, imali su velika očekivanja i ostali su razočarani. Naš izbornik Ante Čačić je žestoko kritiziran nakon ispadanja od Portugala. Bio nam je to šokantan poraz, a kad si trener, znaš što možeš očekivati nakon toga. Posljedice su logične", zaključio je trener West Hama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo