NOĆ ZA PAMĆENJE / Livaković odigrao najbolju utakmicu na SP-u u povijesti Vatrenih: Evo koga je skinuo s trona

Image

Igrač utakmice je bio Dominik Livaković zaradivši na Sofascoreu iznimno visokih 9.0. Livi je skupio u 120 minuta čak 11 obrana od čega ih je sedam bilo unutar 16 metara. Obranio je Livaković i jedan jedanaesterac

10.12.2022.
10:30
VOYO logo

Hrvatska je u čarobnoj katarskoj noći srušila veliki Brazil. Regularni dio utakmice završio je bez pogodaka iako su Brazilci u drugom poluvremenu kreirali tri velike šanse no hrvatska obrana na čelu s Dominikom Livakovićem nije dopustila da se mreža zatrese, a često osporavani vratar zagrebačkog Dinama skupio je čak osam obrana.

U produžetku su Vatreni ipak pokleknuli i Neymar je u smiraj prvog produžetka zabio za vodstvo Carioca od 1:0 no prednost južnoameričke momčadi poništio je Bruno Petković u 117. minuti te smo opet gledali ono u čemu su Vatreni najbolji – penale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČAROLIJA VATRENIH /

VELIKA NAVIJAČKA GALERIJA Hrvatska noćas neće spavati! Ludo slavlje se se prelilo na ulice

Image
ČAROLIJA VATRENIH /

VELIKA NAVIJAČKA GALERIJA Hrvatska noćas neće spavati! Ludo slavlje se se prelilo na ulice

Livakovićeva noć za pamćenje

Ishod raspucavanja s bijele točke je bio očekivan odnosno s obranom Livakovića i promašajem Marquinhos te sigurnim penalima Vatrenih, Hrvatska je došla do svog drugog uzastopnog polufinala SP-a.

Igrač utakmice je bio Dominik Livaković zaradivši na Sofascoreu iznimno visokih 9.0. Livi je skupio u 120 minuta čak 11 obrana od čega ih je sedam bilo unutar 16 metara. Obranio je Livaković i jedan jedanaesterac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Često mu se zamjera nešto slabija igra nogom, ali Livaković je i u tom segmentu bio sjajan. Od 12 dugih lopti čak ih je šest bilo precizno, a ukupno je imao čak 81 posto točnih dodavanja.

Image

Izvor: Sofascore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skinuo Perišića s trona

Njegova predstava protiv Brazila statistički je najbolja u povijesti Vatrenih, jer je s trona skinuo Ivana Perišića koji je u polufinalu prije četiri godine protiv Engleske zavrijedio ocjenu 8.9.

Uz Perišića u top 5 najboljih izdanja prije Livakovićevog večerašnjeg spektakla bili su s identičnih 8.5 Mario Stanić prezentacijom protiv Jamajke 1998., Mario Mandžukić protiv Kameruna 2014., Luka Modrić protiv Rusije 2018. i Aljoša Asanović protiv Rumunjske 1998.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo