Play ponuda

Protjerani Vatreni otkrio zašto ga je mrzilo pola grada

shimmer fallback

U razgovoru za Gazzettu dello Sport hrvatski nogometaš ruskog Rubina Marko Livaja (20) osvrnuo se na turbulentan period koji je proveo u Atalanti iz Bergama.

24.7.2014.
14:37
Play ponuda

Livajinih godinu i pol dana u Atalanti bilo je obilježeno brojnim ekscesima zbog kojih je često bio pod suspenzijom. Posljednji incident u nizu je bio sukob s dijelom navijača koje je na društvenim mrežama nazvao talijanskim gadovima nakon što su oni njega izvrijeđali na utakmici protiv Verone.

Tako je na kraju u svibnju Livaja promijenio sredinu i prešao u ruski Rubin, klub protiv kojeg je zabio svoj prvi gol u dresu milanskog Intera u rujnu 2012.

"Nisam pobjegao. Izrečeno je i napisano toliko laži, izmišljenih priča", započeo je Livaja.

//www.youtube.com/embed/7njClP_i3jo

"Kada sam došao iz Intera bilo je mnogo zavisti među suigračima. A Colantuono (trener Atalante) mi nije pomogao. Sve je započelo u siječnju kada sam se vratio bolestan s virusom i nisam trenirao 4 dana. Tada su u posjet došli moji roditelji i viđen sam na ručku s njima u restoranu. Zbog toga su me prozvali u novinama da ne treniram, a idem u restorane", objašnjava Livaja.

"Zamislite reakciju navijača. Uslijedile su uvrede putem Facebooka, a nakon utakmice protiv Verone vrijeđali su i moju obitelj. Navijači iza klupe zvali su me ciganom, vrijeđali su me rasistički i prijetili su mojoj obitelji. Tada sam odlučio reći dosta. Da, napisao sam 'talijanski gadovi', ali to se odnosilo na samo one koji su me vrijeđali".

Na kraju je Livaja poručio:

"Vratit ću se u Italiju s Rubinom kao pobjednik".

Play ponuda
Play ponuda