Sportska vijest dana: Leo Messi optužen za utaju poreza!

Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi i njegov otac Jorge osumnjičeni su da su poreznom prijevarom oštetili Španjolsku za nekoliko milijuna eura.

12.6.2013.
15:50
VOYO logo

Prema pisanju katalonskog El Periodica, Barcelonina je zvijezda optužena za utaju poreza u razdoblju od 2006. do 2009. godine.

Messi i njegov otac navodno su lažno prikazivali prihode zarađene korištenjem igračeva lika u komercijalne svrhe. Oštetili su time državu za otprilike četiri milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica koju je potpisala tužiteljica Raquel Amado predana je u srijedu pred sucem u gradu Gavi gdje Messi ima prijavljeno prebivalište.

Messi je trenutno u rodnoj Argentini gdje ga nakon nastupa za reprezentaciju očekuje odmor od naporne sezone. Ni on ni Barcelona zasad nisu komentirali optužnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelonin nogometaš Lionel Messi kratkim je priopćenjem putem Facebooka reagirao na vijest da je protiv njega i njegova oca Jorgea u Španjolskoj podignuta optužnica zbog utaje poreza. ''Upravo sam iz medija saznao za optužnicu španjolskih poreznih vlasti. Iznenađeni smo tom viješću jer nikada nismo počinili nikakav prekršaj. Uvijek smo ispunjavali sve svoje porezne obveze, slijedeći savjete našeg poreznog savjetnika koji će se pobrinuti da se razjasni ova situacija'', poručio je Messi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo