TRUD URODIO PLODOM / Lijepe vijesti iz Gline: Entuzijasti uz pomoć poznatih sportaša spasili školu nogometa sa 100 djece

Image
Foto: Grafika RTL.hr - Igor Soban/PIXSELL
21.12.2022.
10:24
Grafika RTL.hr - Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

ŠNK Banovac iz Gline dvije godine nakon razornog potresa koji je do temelja potresao Baniju našao se u gotovo bezizlaznoj situaciji. Kraj u kojem su ožiljci Domovinskog rata vidljivi dodatno je uništen groznom nepogodom, a nevolja je pogodila i sportska društva pa tako i ovog 110 godina starog četvrtoligaša koji se našao u velikim financijskim problemima.

Prije dva mjeseca su na brojne adrese poslali poziv u pomoć kako bi spasili makar Školu nogometa u kojoj trenira više od stotinu djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenim putem su zatražili pomoć od znanih i neznanih, a sportski savezi i pojedinci su im poslali predmete i sportske artefakte koji će u budućnosti potražiti nove vlasnike i donijeti spas Banovcu.

Image
OD MODRIĆA DO CINDRIĆA /

Hrvatski sportaši pomažu klubu iz Gline da spasi Školu nogometa: Evo kakvo blago stavljaju na aukciju

Image
OD MODRIĆA DO CINDRIĆA /

Hrvatski sportaši pomažu klubu iz Gline da spasi Školu nogometa: Evo kakvo blago stavljaju na aukciju

Mjeseci borbe urodili plodom

Ideja je bila prikupiti što više sportskih artikala od uglednih hrvatskih sportaša te ih prodati putem aukcija kako bi sakupili sredstva. Tada se odazvalo 60-ak sportaša od Luke Modrića preko Marina Čilića, Luke Cindrića, Skijaškog saveza, Alena Babića, braće Sinković pa do Dina Rađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javili su se tada i na mail portala Danas.hr, a naša sportska redakcija je prva objavila članak o njihovoj teškoj situaciji.

"ŠNK Banovac Glina iduće godine slavi veliku obljetnicu, a s obzirom na sve ove katastrofe koje su zadesile našu Banovinu, od ratnih razaranja od kojih se nikad nismo oporavili do potresa koji nam je uništio sve sad već prije dvije godine, jednostavno su doveli klub na rub propasti", otkrio nam je tada Marko Paić, član kluba i jedan od organizatora akcije za spas ŠNK Banovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škola sa više od stotinu djece - spašena

Srećom akcija je urodila plodom te nam je jučer Marko Paić javio kako je klub na taj način prikupio više od 70 tisuća kuna koje će biti dostatne da spase Školu nogometa, što je bio primarni cilj.

Izrazio je nadu kako će u skorije vrijeme klub pronaći i nekog sponzora kako se više nikad ne bi našao u ovako nezavidnoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, glinski entuzijasti i poznati hrvatski sportaši su uspjeli, a djeca iz Gline će i dalje imati radost igranja nogometa.

Lijepa je to vijest za kraj godine koja budi nadu da će ova 2023. koja je pred nama biti svjetlija kako za Glinu, tako i za Baniju i cijelu Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: NK Banovac Glina
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo